Inceputul sfarsitului
Sirul scaderilor abia incepuse
Unde se afla Bursa acum?
2 / 4

Sirul scaderilor abia incepuse

In perioada care a urmat, scaderile au devenit obisnuite la Bucuresti, cu mici exceptii, ajungandu-se chiar la suspendari sau opririi ale tranzactionarii la BVB.

Pe 8 octombrie, pentru prima data in istoria bursei moderne, conducerea institutiei a decis suspendarea sedintei de tranzactionare din cauza prabusirilor dramatice ale indicilor.

BVB a decis oprirea tranzactionarii pe 9 octombrie, la ora 11:08. La acel moment, indicele BET pierdea 9,25%, BET-C 10,68%, iar BET-FI se apropia de limita maxima admisa, cu o pierdere de 14,64%. BET-XT afisa o scadere de 11,05%, iar BET-NG pierdea 10,26 procente.

Atunci, Consiliul bursei a decis suspendarea tranzactiilor intr-o forma usor cosmetizata: prelungirea perioadei de predeschidere pana la ora 16:00, ca urmare a prabusirii burselor internationale.

La sfarsitul zilei, dupa ce panica fusese dispersata si lucrurile se mai linistisera, brokeri, manageri si analisti spuneau, la unison, ca aceasta zi nu va fi uitata prea curand.

Pe 24 octombrie are loc ultima suspendare, de aceasta data, oprirea tranzactiilor a durat doar jumatate de ora, iar titlurile au inchis ziua cu scaderi mult mai ample decat in momentul suspendarii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri