În ce privește partidul fondat de Corneliu Coposu, însă, o serie de zvonuri lansate pe piața politică la sfârșitul anului trecut, sugerau un lucru incredibil, mai precis faptul că PNȚCD s-ar putea alia cu partidul Dianei Șoșoacă.

"Oficial nu putem vorbi de o colaborare instituționalizată. De fapt există tatonări și discuții cu mai multe partide, obiectivul fiind realizarea unei alianțe suveranist-conservatoare", a explicat pentru wall-street.ro Robert Hristache, vicepreședinte PNȚCD la nivel național și președinte PNȚCD Giurgiu.

Pe de altă parte, acesta mai spune că, referitor la "chestiunea cu SOS", nu se pune problema, deocamdată (a unei alianțe, n.r.), dar recunoaște că au fost câteva acțiuni și luări de poziție comune.

Totodată, politicianul mai afirmă că discuția despre eventuala alianță, mai degrabă o platformă politică de idei și obiective politice, este deschisă oricărui partid pentru care națiunea română și suveranitatea reprezintă principii de acțiune politică.

Cât despre planurile pe care le are PNTCD pentru cetățeni, Robert Hristache explică faptul că din punct de vedere economic partidul este adeptul eliminării din politicile publice a fiscalizării excesive suportate de micii întreprinzători și al protejării și încurajării inițiativei economice mici și mijlocii.

Adică, total invers, comparativ cu ce se întâmplă azi, când marile corporații și capitalul străin fac regulile, cu mâna unui guvern captiv marilor grupuri financiare europene.

Robert Hristache, vicepreședinte PNȚCD

Vicepreședintele PNȚCD s-a referit de asemenea și la lipsa de credibilitate pe care o are clasa politică românească în acest moment, arătând că votul trebuie, totuși, exercitat, pentru că altfel nu suntem reprezentați ca societate, deci nu contăm.

Pe de altă parte, războiul din Ucraina este la rândul său un motiv de preocupare pentru Robert Hristache, acesta afirmând că, din punctul său de vedere, mai important este modul în care acest conflict afectează România.

Prin urmare, adaugă acesta, conflictul ne afectează economic pentru că trebuie să facem față unui uriaș efort financiar, efort pentru care din păcate Uniunea Europeană nu a fost pregătită, motiv pentru care încetarea conflictului ar trebui să fie principalul obiectiv.

Totodată, Robert Hristache arată că, la peste 30 de ani de la Revoluție, România nu a performat suficient în raport cu potențialul său.

Social și economic suntem departe, foarte departe de potențialul și resursele României. Nu există o clasă de mijloc, societatea românească este divizață între bogați și săraci, sistemul de sănătate e practic falimentar, sistemul de pensii asemenea, iar economia este dominată de capitalul străin și de corporațiile care exportă plusvaloarea și profitul.

Robert Hristache, vicepreședinte PNȚCD

Cât despre resursa umană a partidului, vicepreședintele PNȚCD spune că formațiunea are în acest moment 26 de filiale județene oficializate în documentele AEP și circa 10.000 de membri activi.

Nu în ultimul rând, Robert Hristache s-a referit și la lipsa credibilității partidelor istorice, lucru cu atât mai evident după ce șeful CJ Prahova și prim-vicepreședinte PNL, Iulian Dumitrescu, a demisionat în urma unui scandal de corupție.

Astfel, explică politicianul, corupția este prezentă în partidele ce sunt la guvernare, din moment ce acolo sunt banii.

Mai mult, afirmă Robert Hristache, PNL și PSD sunt principalele partide politice românești unde corupția s-a manifestat din plin, pentru că există și obiectul corupției, adică exercitarea pe căi nu tocmai ortodoxe a puterii și influenței.

Dacă un președinte de filială județeană la PNL dă un telefon la ANAF pentru a influența, să spunem, o decizie, acesta ar avea succes. Eu, ca președinte PNȚCD, dacă aș pune mâna pe telefon să sun undeva, pot comanda cel mult o pizza.

Robert Hristache, vicepreședinte PNȚCD

Nu în ultimul rând, vicepreședintele PNȚCD mai spune că partidul din care face parte plătește cu neintrarea în parlament tocmai pentru că membrii săi, respectiv conducerea, nu s-a implicat în afaceri sulfuroase.

Sursa foto: Facebook / Robert Hristache