Dincolo ce respignerea cererii depuse de Alianța Dreapta Unită, prin care solicita anularea alegerilor din Sectorul 1, Biroul Electoral Central a respins și cererile de renumărare a voturilor formulate de Partidul Reînnoim Proiectul European al României, la nivelul a 117 secții de votare din județul Mureș și la nivelul a 82 de secții din județul Iași.

Alegerile de la Sectorul 1 din București, dar și cele din Sectorul 2, au atras numeroase critici din partea reprezentaților USR, parte a Alianței Dreapta Unită. Purtătorul de cuvânt al USR a declarat „nu am văzut alegeri mai prost organizate până acum. Toni Greblă ar fi trerbuit să își dea demisia sau va trebui demis instantaneu, după ce vom termina aceste alegeri. Și-a bătut joc de oameni, au stat oamenii în secții peste 40 de ore.”

De asemenea, atât el cât și alți reprezentanți ai partidului au declarat în repetate rânduri că au fost foarte multe fraude în cazul alegerilor derulate în Sectoarele 1 și 2 și că reprezentanții USR au făcut deja mai multe plângeri penale.

Clotilde Armand, candidata la Sectorul 1 care conform rezultatelor actuale a pierdut în fața candidatului PSD-PNL, George Tuță, la o diferență de câteva sute de voturi, acuza faptul că se dau indicații pe linie politică, astfel încât procesele verbale din mai multe secții cu probleme să fie închise rapid, fără a se mai face renumărarea voturilor.


„Această comasare adusă de PNL-PSD a creat un volum crescut de muncă în secțiile de votare”, a precizat Clotilde Armand.

Sursa foto: Agerpres Foto