În luna martie, la wall-street.ro sărbătorim lidershipul feminim și ne-am propus să vă aducem în fiecare zi a acestei luni exemple de femei puternice, modele de determinare și curaj pentru toți cei din jurul lor, inclusiv bărbați; femei care ies în evidență prin succesul și prin implicarea lor, și care pot inspira și alte reprezentante ale sexului frumos nu doar să viseze, ci să și acționeze către a-și îndeplini visurile.

Cosmina Marinescu este CEO KRUK România, unul dintre cei mai importanți jucători din industria de management al datoriilor. Aceasta face parte din Kruk încă de la intrarea companiei pe piața românească, ocupând de-a lungul timpului mai multe funcții și fiind promovată ca CEO în anul 2020.

Cosmina Marinescu nu a avut traseul convențional al unui om de business. Înainte de a începe să lucreze în acest domeniu, aceasta a practicat un sport de performanță. Cosmina spune că sportul te poate învăța mai mult decât să faci mișcare fizică: acesta îți lucrează perseverența, răbdarea și încrederea în oameni.

„Sportul te învață cum să fii perseverent, cum să vrei mereu să fie mai bine. Practicând un sport de echipă, am învățat că trebuie să mă bazez pe oameni. Toate aceste lucruri m-au ajutat mai târziu. Oamenii care au datorii nu își doresc să vorbească despre acest lucru, le este rușine să discute, mai ales cu noi. Am învățat cât de important este să asculți și să transformi clientul în partener”, spune Cosmina Marinescu.

„Oamenii performanți nu vor fi performanți întotdeauna”: Care sunt cei mai valoroși angajați? Cei care știu să spună ”nu știu”

CEO-ul KRUK spune că una dintre cele mai importante calități pe care trebuie să le aibă o persoană la locul de muncă este să recunoască că nu deține adevărul absolut. Cosmina mi-a spus că transparența și deschiderea rezolvă de cele mai multe ori o situație cu care nu te-ai confruntat până acum.

„Cred că am ajuns aici din dorința de a lucra în echipă. Din puctul meu de vedere, suntem un tot unitar, de aceea, ador să lucrez în echipă, atâta timp cât oamenii sunt la fel de deschiși ca mine și știu să spună «nu știu». Chiar și la vârsta mea, atunci când trec prin situații pe care nu le stăpânesc, sunt deschisă și recunosc când nu știu”, punctează Cosmina.

Cosmina spune că unul dintre cele mai importante lucruri pentru un lider este să își păstreze oamenii buni într-o companie. Întrebată ce ar alege între zece angajați mediocri și unul bun, aceasta a răspuns:

„L-aș alege pe cel bun, dar din punct de vedere salarial, nu cred că este o proporție corectă. Nu ai cum să ai doar oameni performanți sau mai bine spus, oamenii performanți nu vor rămâne performanți întotdeauna. Fiindcă am venit din sport, folosesc foarte mult cuvântul performanță atunci când îmi descriu angajații”, spune CEO-ul Kruk.

Sursă foto: Cosmina Marinescu

Rușinea, datoria și românii: Cum ajung oamenii datori?

Anul 2008, cel în care bula imobiliară s-a spart, iar oamenii nu și-au mai putut achita datoriile, a rămas puternic ancorat în memoria celor cu credite în acel moment. Mulți dintre cei afectați în acea perioadă au rămas cu un gust amar pentru ce înseamnă împrumuturi. După 15 ani, vedem un sistem bancare care a înăsprit condițiile de creditare și niște români care se gândesc de două ori înainte să apeleze la un credit.

Ne putem întreba atunci, de ce mai există atât de multe persoane care nu reușesc să își achite creditul? Cosmina spune că majoritatea celor care au acumulat datorii sunt cei cărora le-a apărut ceva imprevizibil în viața lor.

„Cele mai multe persoane care ajung în situația asta de neplată sunt cele care trec prin diverse probleme: fie probleme financiare, fie rămân fără joburi sau au probleme medicale. Aceste situații le schimbă viața, nu mai sunt la fel ca în momentul în care și-au luat creditul. Din păcate, atunci când îți iei un credit, nu te gândești că vei ajunge în situațiile respective”, explică Cosmina.

Vizitele repetate la bancă cu un teanc de acte după tine țin de domeniul trecutului. Digitalizarea bancară, susținută de nevoile create de pandemie, au dus la soluții prin care putem lua credite online, prin scanarea buletinului și încărcarea unui selfie. Cu toate că procesul a fost cu mult ușurat, CEO-ul Kruk îndeamnă persoanele să facă diferența între nevoie și dorință înainte să ia un credit.

„Este greu să iei un credit? Nu este deloc greu. De când cu pandemia, totul s-a mutat în online. Tehnologia există: vrei un credit, intri pe telefon și îl accesezi singur. Fiind atât de facil, este bine să faci diferența între nevoie și dorință înainte să te încarci cu o datorie” menționează Cosmina.

Pe cine ai vrea să auzi la telefon când ai o datorie: un bărbat sau o femeie?

Meseria de recuperator poate să fie una dintre cele mai incomode profesii pe care le poți practica. Cosmina spune că una dintre calitățile principale pe care trebuie să le aibă o persoană care se ocupă de recuperarea creanțelor este empatia. Cu toate că asimilăm empatia cu latura feminină, Cosmina mi-a mărturisit că a fost impresionată de empatia bărbaților din aceste roluri.

„La nivel de companie avem o proporție de aproximativ 60% formată din femei, însă, nu cred că aceste meserii sunt de femei sau de bărbați. Am ascultat foarte multe apeluri în care am fost surprinsă că bărbații erau foarte prezenți în discuție. Empatia este calitatea pe care o căutăm înainte de angajare”, spune Cosmina.

Multitasking-ul este calitatea pe care o cer majoritatea angajatorilor la interviu, și atributul cu care încercăm să ne condimentăm CV-urile. Cu toate acestea, Cosmina menționează că acest multitasking nu aduce beneficii, atunci când vorbim de o muncă în care ai nevoie să te concentrezi.

„În ultima perioadă nu mai cred în multitasking. Cred că dacă faci mai multe lucruri în același timp, nu le mai faci calitativ. Dacă vrei să faci ceva de calitate, atunci trebuie să te focusezi pe acel lucru. Multitasking-ul nu există și nici nu aduce beneficii. Observ că dacă fac mai multe lucruri în același timp, ies prost”, concluzionează CEO-ul Kruk.

Sursă foto: Kruk România

Sursa foto: Kruk România