Policolor-Orgachim, unul dintre cei mai importanti producatori de lacuri si vopsele de pe plan local, ar putea demara constructia noii fabricii din Vestul Capitalei in urmatoarele cinci luni, potrivit reprezentantilor companiei.

“In luna mai mai vom atribui licitatia unui constructor, insa abia dupa procesul de proiectare vom sti mai multe detalii despre cum va arata viitoarea facilitate de productie. Suntem in discutii avansate pentru achizitia terenului, intr-o zona industriala de pe bulevardul Timisoara, din Capitala, iar din estimarile noastre lucrarile ar trebui sa inceapa in aceasta toamna”, a declarat Marius Vacaroiu, CEO Policolor, intr-o intalnire cu presa.

Din estimarile companiei durata de constructie a fabricii cu o capacitate de 4.000 de tone pe an se va ridica la circa 18 luni, iar intregul proces de relocare nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 ani.

Noua facilitate de productie, care va fi complet functionala in urmatorii trei ani, va fi practic o relocare a celei existente deja pe bulevardul Theodor Pallady, care insa va fi desfasurata pe un teren de 2,5 hectare, de peste cinci ori mai mic decat actualul spatiu din zona de Est.

“Terenul viitoarei fabrici se va ridica la circa 2,5 hectare, in conditiile in care pe Pallady dispunem de un spatiu total de circa 14 hectare. Din estimarile noastre in cel mult trei ani de zile ar trebui sa eliberam complet spatiul din zona de Est, iar cel mai probabil acesta ar urma sa fie vandut. Cumparatorul ar putea dezvolta o zona rezidentiala, un mall sau o alta fabrica”, a mai spus Vacaroiu.

Conform informatiilor Policolor, piata de lacuri si vopsele din Romania se ridica la o valoare de 155-160 de milioane de euro, principalii concurenti fiind Fabryo-Atlas, Sarcom sau Kober.

Afacerile grupului Policolor - Orgachim s-au ridicat anul trecut la circa 55-60 de milioane de euro, jumatate din valoare reprezentand vanzarile de pe plan local.

Grupul Policolor - Orgachim opereaza doua mari unitati de productie, in Romania si Bulgaria, si este controlata de fondul de investitii RC2.

Policolor are peste 20 de distribuitori in Romania, fiind prezent in peste 2.000 de magazine de retail traditional si in marile retele de bricolaj, avand totodata si sase magazine proprii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri