Principalele motive pentru înregistrarea acestui volum vor fi comenzile realizate de Black Friday și pe durata lunii decembrie de către români în magazinele online din afara țării.

Vrei să afli ultimele trenduri din e-commerce? Apreciază pagina ecomTEAM AICI.

Totodată, și numărul de colete trimise de români în străinătate a crescut semnificativ. Coletăria.ro estimează o creștere de 35% a numărului de colete trimise în străinătate în 2020, față de anul trecut, în rețeaua proprie, conform unui comunicat de presă transmis de către companie.

„Volumul coletelor din străinătate care intră în România va crește considerabil în perioada următoare. La fel ca și magazinele online din România, eshop-urile din străinătate reușesc să anticipeze foarte bine necesitățile consumatorilor români și se adaptează ca atare, venind în sprijinul clienților”, spune Alexandr Jeleascov, CEO Coletăria.ro(foto). „Estimăm că fiecare român a făcut, cel puțin o dată, o comandă din străinătate. De multe ori, fără să știe că magazinele online de la care a cumpărat sunt din afara granițelor, acestea fiind foarte bine adaptate la specificul local, astfel, apărând ca și cum ar fi autohtone”.

Livrarea cu FedEx în America

Cel mai nou parteneriat încheiat de către Coletăria.ro este cel cu FedEx, ce permite trimiterea de colete către toate statele SUA, inclusiv Hawaii, în 6 zile. Mai mult, acum pot fi trimise colete cu o greutate de până la 10 kg, nu de doar 2 kg, cel mult, cât permitea soluția anterioară de transport.

Coletăria.ro a accelerat și livrarea către Franța cu transportatorul FR Colissimo, coletele fiind livrate în 5 zile după depunerea coletului în sistemul Coletăria.ro. În prezent, în Franța, grupul Packeta operează deja, prin parteneri, 19.000 de puncte de preluare a coletelor.

Și operațiunile din Polonia și Grecia au fost îmbunătățite, grupul Packeta deschizând un nou depozit în Polonia și stabilind un nou parteneriat cu transportatorul Taxydromiki. În România, Coletăria.ro a stabilit un nou parteneriat cu compania de curierat Sameday, care livrează coletele direct la adresă, în maximum 2 zile și la prețuri de la 20 de lei + TVA.

Sursa foto: Shutterstock.com