Acțiunile VTEX au pornit miercuri, la începutul ședinței de tranzacționare, cu o valoare de 25,10 dolari, după ce valoarea de marți se situa în jurul a 19 dolari, iar ședința de tranzacționare de joi, 22 iulie, s-a încheiat cu o valoare per acțiune de 26 de dolari. Compania de e-commerce, cu investitori precum grupul SoftBank și prezentă și pe piața din România, este evaluată la circa 4,6 miliarde de dolari, notează Bloomberg.

Creșterea acțiunilor vine după un IPO(ofertă publică inițială) de 361 de milioane de dolari, cu peste aproximativ 40 de milioane de dolari decât estimările dinaintea listării.

VTEX, prezent și în România, este familiarizat cu piața din Statele Unite ale Americii, pe care a intrat în anul 2017. La nivel global, are clienți în 32 de țări, nume precum Sony, Walmart, Whirlpool, Coca-Cola, Stanley Black & Decker sau Nestle.

Cum vede VTEX piața din de e-commerce din România în 2021

Pandemia COVID-19 a ”forțat” retailerii să-și regândească modelele de business și să fie acolo unde consumatorii se simt cel mai în siguranță, online. Investițiile într-o infrastructură digitală solidă, abordarea omnichannel strategică a celor familiarizați cu offline-ul și o înțelegere profundă a consumatorului sunt obligatorii pentru un ecommerce eficient pe termen lung, potrivit VTEX, o soluție de comerț end-to-end global, complet integrată, cu marketplace nativ și capacități OMS.

”Ponderea vânzărilor online din totalul vânzărilor din retail a fost în jur de 10% în 2020, iar în 2021 va crește spre 15%, susținută de creșterea accelerată a vânzărilor online, dar și de stagnarea și incertitudinea din offline. Pandemia a dat un nou imbold pieței de ecommerce, forțând retailerii să-și regândească modelele de business și să fie acolo unde consumatorii au migrat, în online. Însă lucrul acesta nu a venit de la sine, a presupus energie, înțelegere, resurse importante financiare, implicarea unor specialiști de top, care să îi ajute să înțeleagă o piață extrem de dinamică și efervescentă”, declară Cristi Movilă, Growth Leader Eastern Europe VTEX.

Sursa foto: VTEX