În luna mai a acestui an, Glovo a anunțat achiziționarea Foodpanda în România și Bulgaria, Donesi în Serbia, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, și Pauza în Croația. Valoarea totală a tranzacțiilor s-a ridicat la 170 de milioane de euro.

Tranzacția din România a fost supusă unui proces de analiză și dezbatere publică, care s-a concluzionat cu autorizarea acesteia din partea Consiliului Concurenței. Tranzacția a fost finalizată la data de 10 decembrie 2021.

Potrivit reprezentanților Glovo, prin achiziția Foodpanda în România se creează o competiție sustenabilă în cadrul industriei locale de profil, lucru care va contribui la maturizarea pieței de livrare de mai multe categorii de produse și la oferirea unor servicii mai bune.

Glovo este o aplicație de livrare în mai multe categorii. Fondată la Barcelona în 2015, operează în Europa de Sud-Vest, Europa de Est și Africa Subsahariană. Aplicația conectează utilizatorii cu restaurante, lanțuri alimentare, farmacii și magazine cu amănuntul și include, de asemenea, o categorie „orice” care permite utilizatorilor să comande orice doresc.

Sursa foto: Glovo