HUB-ul din Cluj Napoca este al doilea ca mărime deținut de către FAN Courier, după cel din Ștefăneștii de Jos, construit acum 10 ani, dar modernizat recent.

Noul HUB de la Cluj-Napoca, a cărui construcție a început în februarie 2021 și s-a finalizat aproximativ 10 luni mai târziu (după care s-a trecut la instalarea benzii de sortare), are două direcții de activitate curentă: pe de o parte, găzduiește și preia activitatea filialei din Cluj ce deservește orașul Cluj-Napoca și zonele limitrofe, cu un număr de aproximativ 15.000 de expediții zilnice, iar pe de altă parte, preia și gestionează toate operațiunile de tranzit pentru expedițiile din întreaga zonă a Ardealului.

Noutatea pe care FAN Courier o aduce la noul HUB din Cluj-Napoca este sistemul ergonomic care ajută la încărcarea și descărcarea mai rapidă a expedițiilor de către curieri, diminuând distanța pe care aceștia o parcurg în interiorul depozitului în timpul manipulării coletelor. HUB-ul din Cluj Napoca optimizează fluxul de curierat (sortare/încărcare/descărcare). Depozitul este dotat cu o bandă de sortare marca Vanderlande (model Posisorter) cu o capacitate de sortare de 7.500 de colete/oră, ceea ce înseamnă o viteză a sortatorului de 2,2 m/secundă. Sistemul este prevăzut cu 41 de tobogane (destinații).

Terenul achiziționat de FAN Courier pentru HUB-ul de la Cluj-Napoca are o suprafață de 44.600m², din care 28.500m² reprezintă suprafață construibilă iar 16.100m² sunt destinați parcărilor și zonelor de acces. Construcțiile deja finalizate se întind pe o suprafață de 6.500m² (clădirea de birouri, zona de tranzit și zona de sortare dedicată curierilor).

În HUB-ul de la Cluj-Napoca, activitatea curentă este asigurată de peste 250 de oameni, angajați ai filialei și șoferi de tranzit.

Strategia de dezvoltare a companiei pe termen mediu și lung include construirea unui alt HUB de sortare/încărcare/descărcare la Sibiu, unde s-a achiziționat deja un teren și continuarea dezvoltărilor la Ștefăneștii de Jos, cu un centru logistic.

Sursa foto: Shutterstock.com