Potrivit datelor din aplicația Tazz, pizza conduce topul celor mai comandate produse, de la începutul anului și până acum înregistrându-se aproape 5000 de comenzi de pizza plasate zilnic. În plus, pizza este unul dintre cele mai căutate cuvinte cheie în aplicație, cu un total de peste 641.000 căutări în perioada ianuarie-septembrie 2023, o creștere de peste 22% față de căutările de anul trecut din aceeași perioadă.

“Unul dintre motivele pentru care pizza rămâne în topul celor mai comandate produse este versatilitatea acestui preparat care reușește să satisfacă pofta indiferent de ocazie. Fie că vorbim de momente petrecute împreună sau de o masă servită de unul singur, pentru utilizatorii Tazz pizza rămâne una dintre alegerile lor preferate. Analiza acestor date ne permite să înțelegem și să cunoaștem tot mai bine nevoile utilizatorilor, astfel încât să putem susține mai departe angajamentul nostru de a livra pofta oriunde și oricând” a declarat Cristina Sauciuc, Head of Brand & Communications Tazz.

Românii comandă în medie peste 200 de pizza pe oră

Românii comandă, în medie, 207 de pizza pe oră, cu un total de aproape 5.000 de pizza comandate zilnic și peste 150.000 comandate lunar. Seara, în special intervalul 18:00 - 22:00, este momentul în care se înregistrează cele mai multe comenzi de pizza, acoperind 50% din totalul comenzilor plasate. Din acest interval, ora de vârf pentru comenzile de pizza este 19:00. Pofta nocturnă de pizza reprezintă 1,4% din totalul comenzilor de pizza din aplicație, cu un număr de peste 25.000 de comenzi plasate între orele 12:00 AM și 6:00 AM.

Cu aproape 329.000 de pizza livrate în perioada ianuarie – septembrie 2023, București este orașul cu cele mai multe comenzi înregistrate în aplicație, urmat de Cluj cu 281.100 de pizza comandate. Topul este completat de:

• Timișoara cu peste 204.000 pizza comandate
• Brașov cu aproape 80.000 de pizza comandate
• Iași cu peste 69.500 de pizza comandate

Cel mai apreciat tip de pizza

Sortimentul de pizza Prosciutto e Funghi este cel mai comandat în toate cele 4 mari orașe în care livrează Tazz - București, Cluj, Timișoara și Brașov. Din topul celor mai apreciate tipuri de pizza mai fac parte Diavola, Quattro Stagioni și Margherita. Pe lângă pizza clasică, românii sunt atrași și de opțiunile vegetariene și vegane. S-au înregistrat peste 17.000 de comenzi pentru astfel de opțiuni, reprezentând aproximativ 1.32% din totalul comenzilor plasate în aplicație. Băuturile carbogazoase sunt preferatele utilizatorilor pentru completarea comenzilor de pizza, iar combo-urile cele mai apreciate sunt cele care includ pizza și o băutură carbogazoasă la 0,5 litri.

Cea mai mare comandă de pizza din aplicația Tazz

Recordul pentru comanda cu cel mai mare număr de pizza înregistrat în aplicație este deținut de orașul Botoșani, cu un total de 39 de pizza incluse în aceeași comandă. Cluj este orașul în care s-a înregistrat comanda de pizza cu cea mai mare valoare, cu suma totală de 2.165 lei și 32 de pizza comandate.

Ziua cu cel mai mare număr de pizza comandate

16 iunie a fost ziua cu cel mai mare număr de pizza comandate în aplicația Tazz, cu un total mai mare cu 57% față de media zilnică: 7.812 de pizza comandate. Și în perioada iunie – august 2023 pizza fost cel mai comandat preparat, cu un total de 353.838 pizza comenzi înregistrate în app.

Cea mai ieftină și cea mai scumpă pizza

În București, prețul mediu pentru o pizza este 43 de lei. În Timișoara, Cluj și Brașov, prețul mediu per pizza este 40 de lei, în timp ce în Iași este 35 de lei.
În București, cel mai ieftin tip de pizza costă 6.5 lei, iar cel mai scump sortiment pentru 10 persoane ajunge la 349.99 lei. În Cluj, cel mai ieftin sortiment costă 6.5 lei, iar o ofertă de pizza pentru 10 persoane poate ajunge la 299.6 lei. În Timișoara, cea mai scumpă ofertă de pizza pentru 2 persoane costă 190 de lei, iar la polul opus se situează un sortiment de pizza la 8 lei.

Datele de mai sus au fost extrase din aplicația Tazz și au urmărit comenzile plasate în perioada ianuarie – septembrie 2023 la nivel național.

Sursa foto: Shutterstock