Cora Romania elimina, din toate hipermarketurile sale, pungile din plastic foarte subtire fara maner si le inlocuieste cu ambalaje biodegradabile certificate la nivelul Uniunii Europene.


Este o initiativa care se inscrie in ”filosofia verde” a companiei, care s-a angajat sa ia masuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic, cu precadere a celor care in prezent sunt disponibile gratuit la raioanele de fructe, legume, carne, peste si branzeturi.

”Avand in vedere impactul negativ asupra mediului, in conditiile in care pungile din plastic foarte subtire nu pot fi reutilizate si nici reciclate, ajungand in cele din urma in natura, Cora a decis sa implementeze cat mai repede acest proiect. In acelasi timp, ne-am dat seama ca pentru clientii nostri este important sa aiba la dispozitie ambalaje individuale pentru anumite produse si, de aceea, am inlocuit aceste pungi cu ambalaje biodegradabile. Eliminam astfel din circuit peste 6 tone de plastic in fiecare luna”, a declarat Emanuel Pirvulescu, Head of Environment cora Romania.

In acest context, Cora saluta aparitia OUG 50/2.07.2019, care a impulsionat si diversificat oferta pe piata de ambalaje biodegradabile. De asemenea, cora sustine decizia Ministerului Mediului de a implementa masuri pentru reducerea consumului de pungi din plastic foarte subtire fara maner.

Odata cu trecerea la ambalajele biodegradabile, Cora elimina de pe piata peste 30 de milioane de pungi de plastic anual. Noile ambalaje respecta regulamentele din Romania si standardele europene de mediu si sunt produse din materiale care se degradeaza in 6 luni.

Introducerea pungilor biodegradabile este doar una dintre masurile prin care Cora implementeaza politica sa de protectie a mediului, prin reducerea poluarii si incurajarea reciclarii.

Compania a amplasat statii pentru incarcarea masinilor electrice, dar si statii automatizate de colectare unde pot fi aduse deseuri reciclabile, de la ambalaje de plastic, sticla sau doze de aluminiu, pana la hartie, carton, echipamente electronice, lampi, becuri si baterii, pentru care oamenii primesc bonuri valorice care pot fi folosite la cumparaturi in hipermaketurile cora.

Cora Romania, parte a grupului Louis Delhaize, este prezenta pe piata romaneasca din 2003. Grupul opereaza in prezent 11 hipermarketuri in Bucuresti si in marile orase.

In 2013, Cora a lansat platforma cora.ro, fiind primul mare lant comercial cu livrare tip drive din Romania. Serviciul cora.ro cu livrare la domiciliu este disponibil in Bucuresti, Constanta, Cluj, Bacau si Ploiesti, oferind consumatorilor posibilitatea sa comande produse online. A fost lansata si aplicatia Cora care poate fi descarcata gratuit din App Store si Google Play.

Citeste si: Carrefour reinvie comertul de alta data cu produse vrac si sticle sau borcane returnabile

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri