Buy Now Pay Later este una dintre soluțiile de plată care a picat mănușă în perioada reducerilor, venind în ajutorul românilor care nu și-au putut permite toate cumpărăturile. Invitat la retailArena, Sabadac a declarat că soluția nu reprezintă o noutate, fiind, de fapt, o formă de creditare, amintind de creditul cu buletinul.

”Industria de electronice și electrocasnice a fost pionierul în creditare. Aici s-a format cultura ratelor în România”, a adăugat acesta.

Cât despre Buy Now Pay Later la tbi bank, Sabadac precizează că soluția de amânare a plăților a fost extinsă și către alte industrii, cum ar fi cea medicală (pentru aparatură medicală sau alte consultații, precum cele stomatologice), către cea a panourilor fotovoltaice, dar și către cea a asigurărilor.

„Falimentul City Insurance a provocat scumpirea bruscă a tuturor celorlalte asigurări, iar consumatorii români nu au mai reușit să țină pasul. Prin urmare, plata în rate fără dobândă a devenit o soluție pentru mulți dintre ei”, a explicat Sabadac.

Independent de răspândirea acestei soluții, Sabadac a menționat că încă mai este nevoie de educare în România.

”Consumatorul român nu e atât de digital, românii nu sunt pregătiți pentru atâta digitalizare. Dar încercăm să educăm clienții și punem la dispoziție tutoriale pe site-urile partenere despre beneficiile acestei soluții”, a mai spus Sabadac.

tbi bank este subsidiara locală a băncii TBI Bank EAD Sofia care este controlată de către grupul TBIF Financial Services.

Evenimentul Retail Arena este organizat de wall-street.ro și Retail.ro, VTEX fiind Main Partner, iar FAN Courier, Online Commerce Day Partner. La categoria Gold Partners intră Cargus, P3 Logistics Parks, Carrefour, Oney, Sameday, iar la Silver Partners îi găsim pe Motorola, Raiffeisen Bank, DWF, Mastercard, GUN Media, Ortec, RTB House, CustomSoft, BaseLinker, Emag, AFI Europe, VIVO!, Environ, Answear, TBI Bank, OLX Business, Offerista, Altex, dar și dm drogerie markt, Httpool și Jidvei. La categoria Sponsor îi avem pe Optimized, MTH Digital, Innoship.

Sursa foto: Ovidiu UDR/ retailArena 2022