Un studiu realizat în luna iunie de Ipsos pentru ING Bank arată problemele legate de mediu care îi îngrijorează pe români. În topul clasamentului se află defrișările (37%), urmate de încălzirea globală (34%) și calitatea aerului (31%). Totodată, românii sunt îngrijorați de schimbările climatice (29%), poluarea apei (29%), poluarea solului (24%), gestionarea deșeurilor (23%) și epuizarea resurselor naturale (16%).

În același timp, o treime din români se așteaptă ca instituțiile financiare să educe și să crească nivelul de conștientizare în rândul angajaților, clienților și a altor persoane implicate în ceea ce privește cauzele de mediu. Aproape un sfert se așteaptă ca acestea să susțină cauzele de mediu prin intermediul organizațiilor non-guvernamentale (ONG-uri) sau a fundațiilor caritabile.

Statistic: Pollution index for the biggest cities in Romania in 2021 | Statista
Find more statistics at Statista

În ceea ce privește propria implicare în cauze de sustenabilitate sau în relația cu organizațiile non-guvernamentale, aproape jumătate dintre români spun că ori donează deja, ori intenționează să doneze. Din aceștia, 20% spun că vor să se implice, însă nu știu cum.

Pentru persoanele care doresc să se implice într-o cauză de mediu, ING Bank și Fundația Conservation Carpathia derulează o campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucția ecologică din zone tăiate în Munții Făgăraș. Cei ce vor să contribuie pot dona direct din aplicația Home’Bank (în cazul cliențillor ING) sau prin transfer bancar către Fundația Conservation Carpathia, IBAN: RO16RNCB0061114278450048.

Sursa foto: NomadWarrior / Shutterstock.com