Este vorba de o investiție de peste 200 milioane de euro într-un proiect solar din Dâmbovița, aflat acum la stadiul de ready-to-build. Parcul fotovoltaic din apropierea Capitalei ar urma să funcționeze de la sfârșitul lui 2025 și va furniza suficientă energie pentru consumul a 95.000 de gospodării.

Grupul Ingka deține deja 9 ferme eoliene în România, totalizând 171 MW, cumpărate acum câțiva ani de la Vestas. ”Având propriul nostru parc solar, vrem să facem mai multă energie regenerabilă în lanțul valoric IKEA și chiar dincolo de zonele în care operăm”, a afirmat Peter van der Poel, Managing Director, Ingka Investments.

În ce privește magazinele propriu-zise IKEA, turbinele eoliene cumpărate de Ingka acopereau demult consumul acestora. Mai concret, parcurile eoliene ale companie reprezintă echivalentul consumului a peste 65 de magazine IKEA, depășind consumul lanțului valoric al companiei în 2019.

Din 2009, Ingka Investements a investit 4 miliarde de euro în proiecte de energii regenerabile. Investițiile în România în acest domeniu ar ajunge la aproape 350 de milioane de euro, potrivit calculelor wall-street.ro.

Sursa foto: Unsplash