Expertii din industria auto se asteapta ca efectele cutremurului din Japonia sa fie resimtite in America prin scumpirea masinilor saptamanile urmatoare, iar razboiul din Libia sa scumpeasca combustibilii, potrivit money.cnn.com.
Vehiculele fabricate in SUA, atat de constructorii americani, cat si japonezi, folosesc piese ce provin din Japonia.

Intreruperile unitatilor de productie din Japonia vor da peste cap functionarea normala a fabricilor de automobile din America.

In urmatoarele saptamani, masinile fabricate cu componente japoneze vor fi greu de gasit, dupa ce stocurile existente se vor consuma.

General Motors a trebuit sa inchida o fabrica in Louisiana, care produce camioane pick-up, din cauza lipsei de piese japoneze.

"Inca nu am vazut cea mai mare crestere a preturilor la masini. Majorarea de preturi va incepe saptamana aceasta si va continua in aprilie", este de parerea Jesse Toprak, analist auto al Truecar.com.

De asemenea, preturile masinilor coreene ar putea sa creasca pentru ca oamenii se vor reorienta catre acestea.

Cu Statele Unite si alte tari implicate in razboiul din Libia, exista temeri ca pretul combustibilului va creste si mai mult. Chiar daca pretul carburantului va ramane stabil, va exista o presiune asupra pretului masinilor cu consum redus, intrucat cererea va fi foarte mare pentru acestea.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri