Noul Cod Rutier adoptat de Senat tine cu soferii. Politistii nu vor mai da amenzi pentru nepurtarea centurii de siguranta, folosirea telefonului mobil la volan sau depasirea vitezei medie admisa cu 20 km/h.
Soferii care nu semnalizeaza schimbarea directiei de mers, nu isi pun semnul de incepator pe masini in primul an, nu prezinta actele la control, sau conduc in mod nejustificat cu o viteza cu cel putin 10km/h sub limita minima obligatorie, vor scapa doar cu un avertisment.

Pentru aceste abateri, amenzile variau intre 134 de lei si 204 lei.

Avertismentul se anuleaza dupa sase luni. Daca in termen de 6 luni mai face aceeasi greseala, soferul va primi amenda.

Soferii vor primi 2-3 puncte de penalizare pentru oprirea nejustificata pe banda de urgenta, depasirea cu 21-30 km/ora a vitezei maxime admise, nepastrarea distantei corespunzatoare, nerespectarea regulilor privind manevra de intoarcere, schimbarea benzii, mersul inapoi si stationarea neregulamentara.

Noului Cod Rutier urmeaza sa fie trimis Camerei Deputatilor, pentru decizia finala de modificare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri