Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a acceptat sa faca o prioritate din productia de automobile de dimensiuni mari, la fabricile din Franta, in conditiile in care guvernul francez vrea sa exercite o influenta mai mare in grup dupa scandalul de spionaj, relateaza Mediafax.
Statul francez, cel mai mare actionar al Renault, cu o participatie de 15%, a conditionat numirea lui Carlos Taveres in functia de director operational de schimbarile de strategie, au declarat persoane apropiate situatiei.

Una dintre conditii este si adoptarea unei pozitii mai ferme in relatia cu partenerul japonez Nissan.

La anuntarea schimbarilor de management, Renault a precizat ca "imbunatatirea competitivitatii si dezvoltarea fabricilor din Franta vor fi prioritare".

Accentul pe modelele de dimensiuni mai mari fabricate in Franta intra in contradictie cu cresterea recenta a vanzarilor Renault, sustinuta de dezvoltarea brandului ieftin Dacia.

Un plan pe termen de trei ani prezentat de Ghosn in februarie prevedea dezvoltarea in continuare a Dacia.

"Daca impunerea unui director a fost atat de dificila, acest fapt sugereaza ca vom asista mai degraba la cresterea influentei guvernului", a declarat Erich Hauser, analist la Credit Suisse in Londra.

El a aratat ca statul francez este un actionar relativ mic, cu o influenta disproportionat de mare asupra strategiei grupului, ceea ce trebuie sa reprezinte un motiv de ingrijorare pentru alti actionari.

Tavares, in varsta de 52 de ani, seful operatiunilor Nissan in regiunea America, il va inlocui pe Patrick Pelata, care a demisionat in urma rolului jucat in concedierea a trei directori ai Renault, acuzati pe nedrept de spionaj industrial.

Pentru ca statul sa sprijine numirea lui Taverse, Ghosn, care conduce si Nissan, a acceptat sa se implice mai mult in conducerea grupului francez si sa dezvolte productia in Franta.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri