Piata de anvelope pentru autoturisme din Romania ar putea ajunge anul acesta la 3,4 milioane de unitati, in crestere cu cu 11% fata de 2010, cand s-au vandut 3,03 milioane de pneuri, a declarat pentru wall-street.ro Alina Ghica, directorul de marketing al Michelin Romania si Balcani.
“La anvelopele pentru turisme, estimam o crestere de peste 11% pentru anul 2011, comparativ cu 2010, ajungand la aproximativ 3.400.000 unitati”, a precizat Ghica.

In primul trimestru al anului 2011, piata a crescut cu 10% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cu o crestere de peste 20% a segmentelor de performanta (vehicule pe 2 roti, 4x4).

“Piata anvelopelor pentru turisme este o piata foarte dinamica, cu un potential mare de crestere, de aproximativ 6% intre 2011 – 2015, conform estimarilor proprii”, a mai spus managerul companiei Michelin.

Anul trecut, fiecare angajat Michelin din Romania si-a petrecut 60 de ore in formare. Michelin are aproximativ 3.000 de angajati in Romania.

Compania detine trei fabrici, RomSteel Cord (cord metalic), Silvania Zalau si Victoria Floresti, judetul Prahova. Michelin comercializeaza in Romania marcile: Michelin (marca premium), Kleber & BF Goodrich (marci „good value for money”), Kormoran, Tigar (marci „budget”). Michelin Romania are o retea de distribuitori care depaseste 250 de puncte de vanzare, acoperind toata suprafata Romaniei.

Grupul Michelin si-a inceput activitatea in Romania in august 2001, iar din ianuarie 2005, Romania a devenit centru regional pentru activitatile comerciale ale Grupului din Albania, Bosnia Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Muntenegru si Serbia. Anul acesta, Michelin aniverseaza 10 ani de activitate in Romania cu investitii de peste 265 de milioane de euro.

Compania franceza Michelin a inregistrat anul trecut la nivel global o cifra de afaceri de 17,9 miliarde de euro. Investitiile companiei sunt de circa 500 de milioane de euro anual. Portofoliul de marci: Michelin, BFGoodrich, Kleber, Uniroyal, Riken, Taurus, Kormoran, Warrior, Pneu Laurent, Recamic, Michelin Remix, Euromaster, TCI Tire Centers si TyrePlus.

Michelin este cel mai mare producator de anvelope pe plan mondial, detinand aproximativ 20% din piata. In prezent, Michelin activeaza in 170 de tari unde detine 70 de unitati de productie (in 18 tari) si are 111.090 de angajati. Productia anuala depaseste 175 de milioane de anvelope.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri