Porsche Inter Auto Romania, importator si distribuitor al marcii germane, a lansat oficial noul 911 Carrera in doua variante, 911 Carrera 350 CP si 911 Carrera S 400 CP.
Noul 911 Carrera este disponibil atat coupe cat si cabrio, preturile in Romania fiind de 97.560 euro cu TVA, respectiv 110.600 euro cu TVA, pentru motorizarea de 3,4 litri Boxer 350 CP, in timp ce propulsorul de 400 CP este mai scump cu aproximativ 14.000 euro.

911 Carrera cu PDK este prima masina Porsche care coboara sub pragul de 200 g/km CO2. Pentru ambele motoare, au fost optimizate performantele dinamice.

Carrera S cu PDK accelereaza de la 0 la 100 km/h in 4,3 secunde. Cu pachetul optional Sport Chrono, la actionarea butonului Sport Plus, pentru acest sprint sunt necesare doar 4,1 secunde.


Carrera cu PDK are nevoie de numai 4,6 secunde (Sport Plus 4,4 secunde) pentru a accelera de la 0 la 100 km/h.

Pentru noul model, Porsche a marit ecartamentul si ampatamentul cu 100 de milimetri, iar inaltimea a fost redusa.

Oglinzile exterioare, remodelate, sunt pozitionate pe marginea superioara a portierei. Aceasta repozitionare nu este avantajoasa doar din punct de vedere aerodinamic, ci accentueaza si noua linie a design-ului si impresia vizuala de latime.

Caroseria complet noua, usoara, este realizata dintr-o combinatie de aluminiu si otel, contribuind in mod semnificativ la reducerea de greutate de pana la 45 de kilograme, in conditiile unei rigiditati mult imbunatatite. Optimizarea caracteristicilor aerodinamice - inclusiv prin eleronul posterior mai lat, retractabil - mareste chiar mai mult apasarea aerodinamica.

La fel ca la exterior, si in interior se regasesc elementele Porsche clasice: cele cinci instrumente rotunde de bord, dintre care unul este un display multifunctional de inalta rezolutie, turometrul dispus central si contactul aflat in stanga volanului.

In comparatie cu modelul precedent, consumul si emisiile au fost reduse cu pana la 16%. Aceasta este posibil datorita sistemelor Auto-Start-Stop, managementul termic, recuperarea energiei de franare, prima transmisie manuala cu 7 viteze din lume si asa-numita functie „Coasting” in combinatie cu Porsche-Doppelkupplungsgetriebe (PDK).

In primele zece luni compania cu sediul in Zuffenhausen a livrat catre client 100.391 masini noi, cu 28,2 procente mai multe decat in aceeasi perioada a anului trecut.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri