Ministrul Mediului a anuntat in sedinta de miercuri a Guvernului ca doreste sa propuna suspendarea la plata a taxei de prima vanzare a masinilor vechi, dar discutia ar putea continua luni, cand Executivul intentioneaza sa se reuneasca intr-o noua sedinta, pentru a adopta ordonante de urgenta, informeaza Mediafax.
"Ministrul a informat Guvernul ca doreste sa puna in discutie aceasta tema, dar probabil ca discutia va fi continuata si luni, cand Guvernul intentioneaza sa se reuneasca intr-o noua sedinta pentru a adopta mai multe ordonante de urgenta, avand in vedere ca sesiunea Parlamentului incepe miercuri ", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean.

Conform legii, Guvernul nu poate inregistra ordonante de urgenta in perioada vacantei parlamentare, aceste acte normative urmand sa fie depuse la Parlament odata cu noua sesiune.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a propus, luni, coalitiei ca taxa auto de prima vanzare pentru masinile inmatriculate inainte de ianuarie 2007 sa fie suspendata pentru circa un an, interval in care sa fie achitata doar taxa de poluare auto, redusa cu 25%.

Masura va fi introdusa de Guvern prin ordonanta de urgenta.

Borbely a motivat solicitarea prin faptul ca proprietarii de masini vechi trebuie sa beneficieze de timp suplimentar pentru a vinde autovehiculele, inainte de introducerea noii taxe.

Propunerea a fost prezentata in contextul in care una dintre revendicarile formulate in timpul protestelor organizate in ultimele zile in Bucuresti si alte orase ale tarii vizeaza eliminarea taxei auto.

Taxa de prima vanzare pentru masinile vechi a fost introdusa la cerinta Comisiei Europene.
Conform legii, incepand cu acest an, pentru autovehiculele inmatriculate inainte de anul 2007 taxa de poluare trebuie achitata de catre cumparator la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor.

Noua lege a taxei auto, aprobata de Guvern in luna septembrie, adoptata de Senat in octombrie si de Camera Deputatilor la jumatatea lunii decembrie, a fost publicata in Monitorul Oficial pe 10 ianuarie si aplicata incepand cu 13 ianuarie 2012.

Legea privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule prevede o reducere a taxei de poluare cu pana la 25%, dand posibilitatea ca, in cazul in care taxa de poluare platita de la 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea acestei legi, proprietarii de masini sa poata solicita restituirea sumelor reprezentand diferenta de taxa platita.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri