Producatorul de masini de lux Audi a avut anul trecut un profit operational record, de 5,3 miliarde de euro, ca urmare a cererii puternice din China, iar rezultatul reprezinta aproape jumatate din castigul operational al grupului german Volkswagen, care detine compania.
Audi a vandut peste 1,3 milioane de vehicule in 2011, cu 19% mai mult fata de anul anterior, si a depasit astfel rivalul Mercedes-Benz, potrivit Financial Times, preluat de Mediafax. Veniturile au avansat cu 24%, la 44,1 milioane de euro.

Constructorul auto se asteapta ca profitul din acest an sa se mentina la nivelul ridicat inregistrat anul trecut.

Profitul net a urcat cu 70%, la 4,4 miliarde de euro.

Grupurile auto din Europa sunt afectate de declinul cererii pe piata europeana si de capacitatea prea ridicata de productie, in timp ce constructorii de masini de lux din Germania continua sa beneficieze de cererea uriasa de pe pietele emergente si vanzarile solide in tari cu economie dezvoltata, precum Germania si SUA.

"Anul 2011 a fost cel mai bun din istoria companiei", a declarat directorul Audi, Rupert Stadler.

Volkswagen a anuntat, in ianuarie, ca profitul operational a urcat la 11,3 miliarde de euro. Rezultatul Audi reprezinta aproape jumatate din totalul grupului, in pofida faptului ca vanzarile in functie de unitati ale Audi reprezinta mai putin de 15% din cele ale grupului.

Sursa imagine: Compania

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri