Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) a semnat contractele de finantare nerambursabila cu toti producatorii si importatorii acceptati in programul de innoire a parcului auto, a anuntat AFM intr-un comunicat.
Institutia a precizat ca persoanele fizice care detin un automobil mai vechi de 12 ani si intrunesc conditiile de participare la program, pot incepe demersurile din data de 7 iulie. Aceasta este data de la care toate firmele acceptate la program sunt pregatite sa inceapa inscrierile, informeaza Rompres.

Prin intermediul actiunii, proprietarii unor masini mai vechi de 12 ani vor primi fiecare cate 3.000 de lei noi ca avans pentru o masina noua, cu conditia s-o caseze pe cea veche. AFM are un buget de 49,5 de milioane lei noi, cu 10% peste nivelul de anul trecut cand programul s-a desfasurat pentru prima data.

Organizatorii au distribuit cele 16.500 de locuri catre 29 de producatori si importatori acceptati la program. Dacia si Daewoo au primit fiecare cate 4.576 de locuri si au demarat programul la mijlocul saptamanii, dand unda verde dealer-ilor sa alcatuiasca liste de asteptare cu persoanele dornice sa participe.

Acestea primesc o nota de acceptare de la dealer-ul pe a carui lista s-au inscris, iar apoi trebuie sa predea automobilul vechi la un centru autorizat de colectare, unde li se da un certificat care atesta ca automobilul vechi a fost casat.

Dupa ce persoanele obtin si dovada radierii masinii, se pot prezenta la dealer pentru a-si cumpara masina noua in rate sau cu banii jos, economisind 3.000 de lei noi - prima de casare platita de AFM.

La program pot lua parte numai persoanele fizice de cetatenie romana care detin automobile in stare de functionare, inmatriculate acum mai bine de 12 ani. AFM a autorizat 39 de de centre de colectare si tratare a masinilor iesite din uz. Lista se gaseste pe pagina de internet a institutiei, www.afm.ro, si este actualizata saptamanal.

AFM considera ca importanta actiunii consta in faptul ca sunt scoase din uz autotursime periculoase pentru trafic, atat din cauza starii tehnice precare, cat si a emisiilor poluante ridicate.

Parcul auto din Romania are in medie o vechime de 13 ani, iar reprezentantii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA) estimeaza ca un milion din cele 4,5 milioane de automobile din Romania au peste 17 ani vechime.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri