Producatorul auto britanic Jaguar Land Rover, detinut de grupul indian Tata, da in judecata compania chineza Jiangling Motor, pe care o acuza ca a copiat modelul Land Rover Evoque, masura fiind una rara din partea unei companii auto occidentale in lupta cu producatorii chinezi recunoscuti pentru astfel de practici, potrivit Reuters.

Un purtator de cuvant al Jaguar Land Rover a precizat pentru Reuters, intr-un email, ca un tribunal dintr-un district din estul Beijingului a informat Jiangling despre actiunea formulata impotriva sa, pentru acuzatii de copiere si concurenta neloiala. Plangerea formulata de catre Land Rover mentioneaza ca modelul Landwind X7, un SUV lansat recent de Jiangling, copie designul modelului Evoque, potrivit News.ro.

In ciuda practicilor larg raspandite si evidente ale producatorilor auto chinezi, de a copia modelele marilor producatori auto mondiali, acestia nu obisnuiesc sa demareze actiuni in instantele din China, deoarece considera ca sansele de a castiga procesele sunt foarte reduse. In plus, procesele de acest tip pot afecta imaginea companiilor auto straine, daca publicului din China i se induce ideea ca marile firme auto incearca sa scape de competitorii chinezi.

Totusi, in cazul in care Jaguar Land Rover ar castiga procesul, alti producatori auto straini ar putea fi tentati sa ia masuri similare impotriva producatorilor auto chinezi care le copiaza modelele. Modelul SUV Landwind X7 a fost prezentat pentru prima data in noiembrie 2014 si a fost imediat considerat o copie aproape identica a modelului Land Rover Evoque, aflat la acea data in vanzare pe piata chineza. Modelul chinezesc X7 costa o treime fata de pretul unui Evoque si este mult mai putin performant din punct de vedere tehnologic, potrivit expertilor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri