Vara aceasta, politistii rutieri au aplicat in fiecare luna, in medie, 200.000 de sanctiuni contraventionale, ceea ce inseamna ca au dat cate o amenda la 15 secunde si au retinut lunar cate 14.000 de permise auto, adica un permis la 3 minute.

In iunie si iulie, politistii au dat 397.327 de sanctiuni contraventionale la regimul rutier si au retinut, in vederea suspendarii, 28.149 de permise de conducere.

“In perioada sezonului estival, valori ridicate de trafic au fost inregistrate pe principalele artere nationale care converg spre statiunile montane, respectiv spre litoral. La nivel national, in lunile iunie si iulie ale anului curent, politistii rutieri au constatat 397.327 de sanctiuni contraventionale la regimul rutier si au retinut, in vederea suspendarii, 28.149 de permise de conducere”, au declarat pentru wall-street.ro reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

In august, in doar 6 zile, politistii rutieri au aplicat 47.417 sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 349 pentru consum de alcool si 18.417 pentru incalcarea regimului legal de viteza. Totodata, politistii au retinut 2.855 de permise de conducere, dintre care 412 pentru consum de alcool si 720 pentru viteza si au retras 1.105 certificate de inmatriculare.

Tot in august, pe Autostrada Soarelui, politistii au folosit o masina neinscriptionata si au retinut in cateva zile 24 de permise de conducere in vederea suspendarii, pentru depasirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h.

Sursa foto: michaeljung / shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri