Continental, furnizor de componente auto si producator de anvelope, il numeste in functia de director al Continental Brasov pe Joachim Zirbs, care il inlocuieste pe Rainer Kehnscherper.

Joachim Zirbs lucreaza in cadrul Continental de peste 20 de ani. Managerul a ocupat pozitii de conducere in mai multe locatii Continental din lume, ultima oara fiind director al unitatii de productie din Limbach-Oberfrohna, Germania.

„Continental Brasov a cunoscut o evolutie extraordinara din 2011 pana in prezent. In cei cinci ani de activitate, compania a ajuns la peste 1400 de angajati si a investit 89 de milioane de euro in aceasta locatie. Fabrica din Brasov livreaza produse pentru clienti din intreaga lume“, a declarat Dr. Joachim Zirbs, directorul unitatii de productie.

Unitatea de productie din Brasov, care a inceput activitatea in 2010, este una dintre cele sapte fabrici Continental din Romania. Fabrica se concentreaza pe tehnologii de livrare a combustibilului, precum unitati de alimentare cu combustibil electrice sau pompe pentru combustibil.

Din luna octombrie 2014, Continental si-a concentrat in acest loc productia de pompe de alimentare cu combustibil, in Europa. Unitatea din Brasov colaboreaza indeaproape cu locatiile din Dormund si Bebra. La capacitate maxima, fabrica poate produce peste 10 milioane de unitati de alimentare cu combustibil pe an.

Solutii inovatoare, cum ar fi pompele bazate pe cerere de combustibil fara perii, fabricate in Brasov, aduc o contributie majora ridicand eficienta energetica si, prin urmare, reducand emisiile de dioxid de carbon (CO2) ale unei masini.

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, concernul a inregistrat in anul 2015 o cifra de afaceri de 39,2 miliarde de euro si are in prezent aproximativ 215.000 de angajati in 55 de tari.

Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de cercetare si de dezvoltare in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Continental este partener al unui joint-venture in Slatina si are un centru de distributie al anvelopelor in Bucuresti. Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16. 500 de angajati si isi va mari echipa in 2016 cu peste 1.000 noi membri in Romania.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri