Amazon a incheiat un acord cu Fiat Chrysler pentru a oferi la vanzare trei dintre cele mai bine-vandute masini din Italia, la preturi reduse, online, relateaza thenextweb.com.

Este vorba de modele Fiat Panda, Fiat 500 si Fiat 500L. “A venit momentul sa le oferim clientilor o metoda noua, mai eficienta si transparenta pentru a alege o masina noua”, a declarat directorul pentru Italia al Fiat Chrysler, Gianluca Italia, intr-o conferinta de presa, potrivit News.ro.

Dupa ce selecteaza optiunile dorite online, clientii vor fi sunati de un reprezentant Amazon, care le va oferi detaliile necesare pentru a finalizeze tranzactia si a-si ridica noua masina. Vehiculul este disponibil in doua saptamani de la click-ul initial.

Sondajele de opinie arata ca jumatate dintre italieni sunt dispusi sa isi cumpere urmatoarea masina online, dar 97% dintre ei prefer sa o ridice personal, de la un dealer, potrivit lui Italia. Parteneriatul vine in conditiile in care Amazon a sugerat in repetate randuri ca vrea sa intre pe piata vanzarilor de automobile.

Luna trecuta, Amazon Franta a anuntat un acord similar, dar clientii pot achita numai avansul online. Apoi, ei trebuie sa discute telefonic cu un dealer. In plus, pretul este cu 10.490 de euro mai mare decat in mod normal.

Amazon a lansat recent si un site numit Amazon Vehicles pentru clientii americani. Portalul permite, insa, numai vanzarea de piese pentru masini. De asemenea, include comentarii si sisteme de comparatie intre modele. In Statele Unite, vanzarea online de masini este interzisa. Legea prevede ca un client trebuie sa mearga la un dealer autorizat pentru a cumpara un automobil.

Sursa foto: Yeamake / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri