Grupul german producator de camioane MAN AG a lansat joi o oferta de preluare a rivalului sau Scania, in valoare de 10,3 miliarde de euro, termenii de preluare fiind identici cu cei folositi in tentativele precedente, insa acum modalitatea de preluare este una ostila, conform NewsIn.

MAN a precizat ca actionarii Scania au ragaz intre 20 noiembrie si 11 decembrie pentru a oferi spre licitatie aceste actiuni la preturi de aproximativ 475 de coroane, oferta, in valoare de 10,3 miliarde de euro (13,2 miliarde de dolari) urmand a duce la crearea unui nou lider pe piata europeana a camioanelor.

Atat Scania cat si principalul actionar al Scania, grupul Investor AB, au declarat ca nu au reusit inca sa studieze detaliile ofertei formale, dar au adaugat ca oferta nu contine schimbari fata de ofertele precedente, care au fost respinse de grupul suedez.

Comerciantii au citat o serie de speculatii conform carora grupul Scania ar putea lansa o contraoferta pentru preluarea grupului MAN, pentru care va oferi 76,50 euro pe actiune.

Controversa a fost alimentata de un articol aparut in cotidianul Handelsblatt, in care surse apropiate de grupul Investor au declarat ca exista posibilitatea unei contraoferte. Scania a refuzat sa ofere informatii suplimentare.

In brosura emisa de MAN in care ofera detalii privind viitoarea preluare, grupul german afirma ca viitoarea companie va fi condusa de directorul executiv al MAN, Hakan Samuelsson.

Grupul MAN a precizat dupa discutiile sustinute cu partile implicate in acesta tranzactie ca este optimist privind adunarea unei cantitati suficiente de sprijin pentru a completa preluarea. MAN astepta momentan decizia Comisiei Europene, ce va fi oferita la data de 6 decembrie, privind legalitatea acestei tranzactii din punctul de vedere al legislatiei europene a mediului concurential.

Compania Volkswagen, care este actionar majoritar in ambele companii, a oferit ragaz celor doua pana vineri pentru a ajunge la un acord amical.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri