Kirk Kerkorian, cel mai mare actionar unic al General Motors, a vandut un sfert din participatia sa in cadrul producatorului american de automobile, scrie presa internationala.

Tracinda Corp., compania de investitii a lui Kerkorian, a vandut 14 milioane de actiuni din cele 56 de milioane detinute in cadrul GM, pretul de vanzare fiind de 33 de dolari actiunea. In orele imediat urmatoare acestei tranzactii, cotatiile GM au scazut cu 4,7%, pana la 31,09 dolari.

In urma acestei mutari, Kerkorian va detine 7,4% din constructorul american, comparativ cu 9,9 procente inainte. Mutarea lui Kerkorian a fost influentata de esuarea negocierilor privind o alianta intre General Motors si grupul Renault-Nissan, investitorul american fiind principalul sustinator al acestei aliante.

Esecul negocierilor a fost urmat de demisia lui Jerome York din board-ul GM, acesta fiind principalul partener al lui Kerkorian in cadrul companiei americane, Rick Wagoner, CEO-ul GM, avand o alta viziune de dezvoltare comparativ cu Kerkorian.

Daca afacerile sale in Detroit, patria constructorilor auto, nu au fost prea fericite, Kirk Kerkorian a decis sa incerce si in Las Vegas. Imediat dupa vanzarea actiunilor GM, Tracinda si-a majorat participatia in cadrul MGM Mirage, companie care detine 10 hoteluri-cazino si o cota de 30% din piata jocurilor de noroc din Las Vegas.

Tracinda detine 61,7% din MGM comparativ cu 56,3% inainte, pretul platit de compania de Kerkorian pentru actiunile MGM Mirage fiind cu 12% mai mare comparativ cu ultimul pret de inchidere pentru actiunile MGM. Profitul la noua luni al MGM a crescut la 447 milioane de dolari, comparativ cu 345 milioane in perioada similara din 2005.

General Motors a raportat o perdere financiara de 115 milioane de dolari in trimestrul al treilea. Rezultatele sunt considerate de analisti ca fiind bune comparativ cu pierderea de 1,66 miliarde de dolari in perioada similara din 2005.

Constructorul american a raportat de asemenea venituri record, de 48,8 miliarde de dolari, in crestere cu 3,5 procente. Divizia din Statele Unite a inregistrat cele mai mari pierderi, 374 milioane dolari comparativ cu 2,2 miliarde de dolari anul trecut, pierderile la nivel international fiind de 62 milioane dolari, insignifiante comparativ cu 2,5 miliarde de dolari inregistrate in perioada similara din 2005.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri