Producatorul german de camioane MAN a renuntat, marti, la oferta de preluare ostila, de 10,5 miliarde de euro, pentru compania rivala Scania si a promis sa continue negocierile pentru a incheia, in loc, o intelegere amiabila.

MAN a lansat si posibilitatea de abandon al eforturilor de a crea un lider pe piata europeana a producatorilor auto si de "a explora de a spori eficienta prin extindere", au declarat, marti, reprezentantii MAN.

Scania a salutat, alaturi de cei mai mari doi actionari, Volkswagen si Investor AB, decizia MAN de a retrage oferta care a fost deja respinsa de toate cele trei parti.

"Reprezentantii Volkswagen sunt convinsi ca o solutie prietenoasa este cea mai buna cale pentru a exploata implicatiile cu potential inalt al unei astfel de combinatii", au declarat reprezentantii producatorului auto, adaugand ca o astfel de intelegere ar include, de asemenea, afacerea braziliana pentru camioane de talie mare a Volkswagen.

Masura a fost precedata de presiuni intense din partea Volkswagen si a influentului presedinte al companiei, Ferdinand Piech, pentru ca MAN sa renunte la intentiile de preluare ostila si sa urmareasca un acord amiabil, scrie Reuters. VW este, de asemenea, cel mai mare actionar al MAN.

Actiunele MAN au incheiat, marti, sesiunea in crestere cu 2,3%, la pretul de 75,79 euro pe unitate, dupa ce a atins un nivel record la publicarea vestii, in timp ce actiunile Scania s-au recuperat de la nivelurile scazute atinse anterior si au incheiat sesiunea in crestere cu 1,1%, la 465 de coroane suedeze(aproximativ 51 de euro). Actiunile VW s-au apreciat, in timpul sesiunii de marti, cu 0,4%, pana la 84,67 euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri