Grupul DaimlerChrysler AG analizeaza posibilitatea achizitiei unei participatii minoritare in cadrul General Motors Corp. ca si plata pentru divizia Chrysler in cazul in care cele doua companii vor ajunge la un acord in acest sens.
O astfel de optiune este analizata de firma germana, conform unor surse citate de Financial Times. Printre celelelate variante avute in vedere se numara vanzarea diviziei americane a DaimlerChysler, aflata in impas financiar, unui fond privat de investitii sau altor investori din industria automobilistica, a precizat Financial Times, potrivit NewsIn.

"Cei de la Daimler sunt interesati de cine va prelua divizia Chrysler si ar putea fi multumiti de a primi, in schimbul, parti din capitalul General Motors", a precizat Financial Times, care a citat un actionar care nu a dorit sa isi precizeze identitatea. El a mentionat ca a aflat informatiile dintr-o discutie intre principalii responsabili ai DaimlerChrysler.

Directorul executiv al Chrysler, Tom LaSorda, a spus angajatilor in cursul saptamanii trecute ca ar mai putea dura cel putin cateva luni inainte de finalizarea unei eventuale tranzactii. Surse familiare cu aceasta situatie au declarat la inceputul acestei luni pentru Reuters ca GM a purtat o serie de discutii preliminare cu Chrysler ce aveau drept scop o eventuala achizitie sau o alianta strategica.

Chrysler este profund afectat de concurenta producatorilor asiatici care acapareaza tot mai mult din piata americana, ceea ce a afectat si ceilalti doi mari producatori americani de automobile, Ford si General Motors.In al treilea trimestru al 2006, Chrysler a inregistrat pierderi de 1,16 miliarde de euro, ceea ce a afectat profiturile constructorului Mercedes-Benz.

Potrivit analistilor, preluarea grupului Chrysler de catre GM risca sa complice eforturile de optimizare a activitatii ambelor companii, cu toate ca ar crea un gigant industrial cu o cota de aproape 40% din piata americana. GM si DaimlerChrysler sunt implicate si intr-un joint venture cu BMW, pentru a dezvolta un sistem hibrid care va fi folosit la o viitoare versiune a masinii de teren Dodge Durango.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri