DaimlerChrysler discuta cu General Motors Corp posibilitatea de a construi impreuna automobile de teren, potrivit declaratiilor directorului executiv al DaimlerChrysler, Dieter Zetsche. Responsabilul DaimlerChrysler a declarat pentru reporterii prezenti la salonul auto de la Geneva ca grupul american a prezentat acest proiect si ca discutiile intre cele doua grupuri nu s-au incheiat inca.

Ambele companii americane producatoare de automobile sufera de pe urma tendintei consumatorilor de a se indrepta spre automobilele cu consum mai redus de combustibil, intr-o perioada in care preturile carburantilor au crescut substantial.

Grupul Chrysler a anuntat pierderi operationale de 1,12 miliarde euro pentru anul 2006 si a lansat un program de restructurare ce va avea drept efect concedierea a peste 13.000 de angajati si inchiderea unei uzine de productie, acest plan de restructurare avand drept scop revenirea companiei pe profit.

Zetche a precizat ca divizia Chrysler va face eforturi pentru a majora preturile nete ale produselor sale in acest an, insa stocurile de masini ingreuneaza acest lucru.

Chrysler este profund afectata de concurenta producatorilor asiatici care acapareaza tot mai mult din piata americana, si a lovit si in afacerile celorlalti doi mari producatori americani de automobile, Ford si General Motors, informeaza NewsIn.

GM si DaimlerChrysler sunt implicate si intr-un joint venture cu BMW, pentru a dezvolta un sistem hibrid care va fi folosit la o viitoare versiune a masinii de teren Dodge Durango.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri