Kia Rom Auto, importatorul masinilor coreene Kia, vrea sa vanda anul acesta in tara 400 de unitati din modelul cee\'d care va intra in showroomuri la 1 mai, au declarat, pentru NewsIn, reprezentantii importatorului.
Kia cee'd este prima masina pe care producatorul coreean de automobile o construieste special pentru piata europeana. Productia de serie a inceput pe 7 decembrie 2006 in uzina din orasul slovac Zilina. Kia a investit un miliard de euro pentru uzina din Slovacia, care, in 2009, va produce anual 300.000 de masini, dintre care jumatate vor fi cee'd.

Masina este pusa in vanzare pe piata europeana in cinci variante de motorizare: trei pe benzina si doua diesel cu puteri cuprinse intre 90 si 143 de cai. Prima versiune a lui cee'd are cinci usi, dar pana la finalul anului 2007 Kia va lansa o versiune break. Kia cee'd concureaza in segmentul C cu Opel Astra, Ford Focus si Volkswagen Golf.

Cee'd a fost prezentata sub forma de concept la salonul de la Geneva, in martie 2006, iar varianta de serie si-a facut aparitia in premiera, in octombrie anul trecut, la salonul de la Paris. Primele doua litere ale numelui vin de la "Comunitatea Europeana", iar ultimele doua vor sa arate ca design-ul masinii provine tot din Europa (European Design).

Autoritatile slovace au anuntat la jumatatea lui decembrie 2006 ca producatorul asiatic va mai investi inca 300 milioane dolari la Zilina pentru a dubla capacitatea de productie a sectiei de motoare de la 300.000 unitati anual cat e in prezent, la 600.000. O parte dintre motoare vor merge si la fabrica pe care Hyundai, partener de alianta al Kia, o va inaugura in 2008 la o suta de kilometri de Zilina, in Cehia.

Kia a vandut anul trecut in tara 2.018 automobile, aproape dublu fata de cele 1.180 comercializate in 2005. tinta de vanzari pentru acest an este de 2.500 de unitati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri