Sindicalistii producatorului ceh de automobile Skoda Auto din grupul Volkswagen au decis sa amane declansarea grevei generale cu cinci zile, pana pe 17 aprilie, dupa ce conducerea companiei a oferit o crestere globala a salariilor cu 13% in urmatorii doi ani, anunta agentia ceha de presa CTK, citata de NewsIn.
Conducerea a oferit miercuri o crestere salariala cu 10% in urmatorii doi ani, plus un bonus anual de 10.000 coroane cehe (357 euro), a spus pentru agentia CTK, liderul sindical de la Skoda, Jaroslav Povsik. El a adaugat ca declansarea grevei a fost amanata pana pe 17 aprilie, iar sindicatele vor analiza astazi oferta.

Compania s-a obligat sa ofere bonusuri anuale in functie de rezultatele financiare, sa creasca bonusurile oferite anajatilor pentru pensii private si sa mareasca salariile in functie de rata inflatiei. E de asteptat ca reforma finantelor publice din Cehia sa duca rata inflatiei dincolo de 3% - 3,5%, iar salariile vor trebui sa fie ajustate pe masura, a spus un membru din consiliul de administratie al Skoda Auto. Toate aceste masuri ar ridica salariile in medie cu 13%. Pe 30 martie, conducerea oferise o crestere de 11%.

Sindicalistii nu au precizat ce crestere salariala solicita, insa au spus ca ea este sub cele 24% cerute cu ceva timp in urma. Skoda Auto are 26.000 de angajati care castiga in medie 22.000 de coroane cehe (786 euro) lunar, usor peste media nationala din Cehia, 721 euro pe luna

Grosul activitatilor Skoda este in Cehia, insa compania mai asambleaza masini in India, Ucraina si Bosnia, iar anul acesta spera sa vanda pentru prima oara peste 600.000 de automobile. Compania a obtinut anul trecut un profit net de 11 miliarde coroane (395 milioane euro), in crestere cu 40% fata de 2005.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri