Porsche Romania mizeaza ca va comercializa anual 20-30 de masini Bentley, dupa 2008, cand marca va avea showroom propriu, a declarat, intr-un interviu acordat NewsIn, directorul general al Porsche Romania, Gunther Seifert.

"Pentru Lamborghini vom vinde doar cateva masini in primul an, iar pentru Bentley cred ca vom comercializa 20-30 de unitati", a precizat Seifert, care a adaugat ca "nu e usor sa obtii date oficiale". "Cred ca sunt intre 60 si 80 de masini Bentley in tara, iar Lamborghini sunt foarte putine, deoarece starea drumurilor le face foarte greu de condus. Glumind, as spune ca eu chiar vreau sa intalnesc in Romania un sofer de Lamborghini ca sa-l pot intreba unde o conduce", mai spus Seifert. Directorul general a precizat ca numarul de masini Bentley in Romania este sensibil mai mare pentru ca romanii le pot cumpara prin Porsche Holding din Viena. "Anul trecut, estimez ca 20 de romani si-au luat Bentley din Austria sau Germania", a declarat Seifert.

"In primul rand vom deschide service-ul autorizat pentru Bentley si Lamborghini cel tarziu in septembrie sau octombrie anul acesta, iar in prezent lucram la constructia unui showroom Audi, Porsche, Bentley si Lamborghini, care ar trebui sa fie inaugurat la sfarsitul lui 2008, in Pipera langa sediul Porsche Bucuresti Nord", a declarat directorul general al Porsche Romania.

Porsche Romania a anuntat, in noiembrie 2006, la evenimentul de lansare al modelului Porsche 911 Targa, ca va deveni importator si pentru marcile Lamborghini si Bentley, iar investitia va fi in jurul a 12 milioane de euro. Reprezentantii Porsche Romania au declarat la inceputul anului trecut ca marcile Bentley si Lamborghini vor avea showroomuri proprii in tara in momentul cand grupul Volkswagen va fi sigur ca romanii vor cumpara anual 40 de masini ale acestor branduri. .

Compania Bentley a fost infiintata de Walter Owen Bentley in 1919, iar intre 1933 si 1998 a fost detinuta de Rolls Royce. De atunci, se afla in portofoliul Volkswagen AG, iar in prezent produce modelele Azure, Continental si Arnage, care costa peste 100.000 de euro fiecare. Producatorul englez a vandut, anul trecut, peste 8.000 de masini

Lamborghini este in prezent o filiala a Audi, cu sediul in localiatea Sant Agata Bolognese de langa Bologna. Compania a fost infiintata in 1963 de afaceristul Feruccio Lamborghini, care avea atunci o fabrica de tractoare.

Italienii comercializeaza in prezent modelele Murcielago si Gallardo care costa peste 150.000 de euro si pot ajunge la viteze maxime de peste 300 km/h.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri