Conducerea grupului Renault a semnat cu municipalitatea Moscovei acordul prin care se angajeaza ca in 2009 sa dubleze productia anuala Logan in Rusia pana la 160.000 de unitati, dupa investitii de 150 milioane dolari.
Autoritatile moscovite s-au angajat sa puna la dispozitia Renault terenul necesar expansiunii, in timp ce compania franceza va investi cei 150 milioane de dolari in renovarea cladirilor si instalarea liniilor de productie. Productia extinsa va incepe peste doi ani cand uzina rusa va demara asamblarea unui nou model din gama Logan, precizeaza un comunicat al Renault.

Principalele faze ale proiectului se vor desfasura in urmatoarele 18 luni, iar autoritatile moscovite vor dezvolta o zona a furnizorilor pe terenul care va fi pus la dispozitia Renault, dar va fi in continuare in proprietatea municipalitatii capitalei ruse.

Renault estimeaza ca o data cu expansiunea va mai angaja 1.000 de oameni la uzina. Grupul Renault a vandut, in primele patru luni, aproape 20.000 de masini Logan berlina in Rusia, unde modelul ocupa locul secund in topul vanzarilor de masini straine, cu o cota de 5,1% din piata.

Renault a demarat productia modelului Logan in Rusia in aprilie 2005, la uzina Avtoframos, dupa o investitie de 230 milioane euro facuta in colaborare cu municipalitatea Moscovei. In 2005, Avtoframos a produs 10.000 de masini Logan, insa in 2006 productia totala a ajuns la 60.000 de unitati, iar anul acesta va fi de 80.000 de masini.

Avtoframos este prescurtarea de la "Automobile Franta Moscova" si a luat fiinta in 1998, ca joint-venture intre Renault si orasul Moscova. in acest moment, constructorul francez are o participatie de 93% in compania mixta la care municipalitatea Moscovei detine restul de 7%. Avtoframos produce pe liniile de asamblare modernizate ale producatorului Moskvich care a dat faliment in 2002.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri