Grupul german producator de vehicule industriale si comerciale MAN AG si-a ridicat previziunile anuale dupa ce a obtinut o crestere peste estimari, de 54%, a profitului operational in al doilea trimestru al anului fata de aceeasi perioada din 2006, informeaza NewsIn.
Producatorul de camioane si-a ridicat previziunile, estimand acum o crestere a cifrei de afaceri cu peste 10% in acest an si comenzi noi mai mari cu 5%.

MAN nu a dat detalii despre potentiala fuziune cu rivalul suedez Scania si a negat ca s-ar fi facut noi pasi in aceasta directie, care este una controversata. Profitul operational al grupului a crescut pana la 403 milioane euro, peste estimarile medii de 380 milioane ale unor analisti chestionati de Reuters.

Castigurile au inclus si un profit de 43 milioane euro din dividendele pentru detinerea de 15% in cadrul Scania, dar nu au inclus castigul extraordinar de 241 milioane euro, provenit mai ales din daunele platite de DaimlerChrysler pentru o intelegere care viza producatorul de camioane britanic ERF.

Oficialii MAN au mai spus ca se asteapta ca marja profitului operational sa fie putin peste 10% in 2007, dupa estimari anterioare de 9,6%, si a apreciat ca divizia sa de baza, vehicule comerciale, va ajunge la o marja a profitului operational de 9,4%.

"Per total, MAN a inregistrat rezultate excelente, mai ales dinspre diviziile de vehicule comerciale si motoare diesel. Este foarte incurajator sa vedem ca MAN si-a imbunatatit rezultatele de la un trimestru la altul", a anuntat banca WestLB, intr-o nota catre clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri