Piata auto din Asia va deveni cea mai prospera din lume in urmatorii doi ani, surclasand piata europeana, conform unui studiu realizat de J.D. Power. In 2009 se asteapta ca volumul vanzarilor din regiunea Asia Pacific sa atinga 23 de milioane de autovehicule anual, fata de 22,7 milioane de unitati la cat o sa se ridice cea europeana.
Vanzarile de autoturisme in Asia au fost de 9,7 milioane unitati in prima jumatate a anului, in crestere cu 7,2 % fata de aceeasi perioada a anului trecut. Japonia si China sunt considerate, in momentul actual, cea de-a doua si a treia piata nationala ca marime la nivel global. Specialistii de la J.D. Power prevad pe termen lung o cresterea a vanzarilor in India si extinderea pietelor din sudul Asiei si Coreea.

Pana la sfarsitul anului, volumul de vanzari in aceasta regiune este anticipat la 19,3 milioane de unitati, detinand o cota de 28,1% din totalul unitatilor comercializate la nivel global. Pentru celelate continente cei de la J.D. Power prevad cresteri moderate, vanzarile in Europa vor ajunge la sfarsitul anului la 21,6 milioane, in crestere cu 3% fata de anul precedent, iar pe continentul nord-american volumul vanzarilor va creste doar cu 0,04%, totalizand 19,2 milioane de unitati. In restul lumii se asteapta o crestere medie de 5% pentru comertul de autoturisme noi.

Variatia anticipata pentru 2007 a vanzarilor pentru principalele piete din Asia, se manifesta in mod diferit, in China vanzarile crescand cu 18% si detinand o cota de 41% in regiune, in timp ce in Japonia vanzarile au scazut cu 2,6% . China reprezinta tara cu cea mai spectaculoasa crestere a pietei auto, volumul vanzarilor majorandu-se cu 25% de la accederea acestei tari la Organizatia Mondiala a Comertului in anul 2001. Cresterea interesului chinezilor pentru automobile se explica prin avantul economic inregistrat de aceasta tara reflectat in cresterea consumului si a exporturilor.

Pana in 2014 asiaticii vor achizitiona 31,9 milioane de autovehicule anual, Asia detinand o pondere de 36% din totalul vanzarilor de noi automobile comercializate la nivel global. China va fi principalul exponent al cresterii in aceasta regiune, ritmul de crestere fiind de 12% anual pentru urmatorii 7 ani, in 2014 ajungand la un volum de 16,3 milioane de unitati, ramanand insa a doua tara ca vanzari dupa Statele Unite. Cei de la J.D. Power prevad ca de abia in 2025 China va depasi Statele Unite la numarul de autoturisme vandute anual. La volumul de vanzari continental din 2014, Japonia va contribui cu 5,9 milioane de unitati, iar India cu 3 milioane

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri