Conducerea Ford Europa si sindicatul din Spania al producatorului auto au semnat miercuri un acord prin care compania se angajeaza ca va fabrica masini la Valencia cel putin pana in 2013 si va investi 425 milioane euro in uzina spaniola, potrivit publicatiei online just-auto.com.
Reprezentantii Ford au spus ca vor produce in fabrica de la Valencia trei modele noi de masini din clasele mica si compacta. Productia anuala va trece de 350.000 vehicule, fabricate in trei schimburi.

In schimbul angajamentelor Ford, sindicatul a promis ca va ajuta fabrica sa economiseasca bani pentru a mentine unitatea competitiva cu alte uzine europene de profil.

"Prin semnarea acordului de azi sunt bucuros ca pot sa risipesc toate incertitudinile legate de fabrica de la Valencia. Intotdeauna am spus ca este una dintre cele mai eficiente si flexibile fabrici din Europa", a declarat presedintele Ford Europa, John Fleming, cu ocazia semnarii acordului.

"Suntem multumiti ca Ford a aratat incredere in forta de munca a fabricii din Valencia prin angajamentele legate de investitii si prin anuntarea noilor modele", a spus reprezentantul sindicatului Ford din Spania, Gonzalo Pino.

Ford a produs anul trecut 1,8 milioane de vehicule pe continent, iar spre sfarsitul deceniului productia anuala e prognozata sa treaca de doua milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri