Mazda va prezenta in fata publicului in cadrul Salonului International de Automobile Bucuresti, editia 2007, doua noi modele. Cele doua premiere nationale vor fi modelul de clasa mica, Mazda 2 si sedanul de clasa medie Mazda 6.
Vizitatorii salonului de la Frankfurt au putut sa vizualizeze Mazda 6 in premiera mondiala, iar cei care nu au facut-o, pot sa o faca la expozitia desfasurata la fostul Metro Otopeni incepand cu 5 octombrie. Lansarea la un interval relativ mic de timp si in fata publicului roman subliniaza importanta pe care producatorul nipon o acorda pietei din Romania. La standul Mazda va putea fi admirat si SUV-ul CX-7.

Mazda 6 se prezinta cu un design mai dinamic, dar in acelasi timp mai matur, caracterizat de rafinament. Modelul va fi disponibil in trei versiuni de caroserie sedan, hatchback si wagon. Producatorul japonez sustine ca, prin imbunatatirea tinutei de drum, prin noile motorizari si prin calitatea superioara a interiorului, noul model va tinti mai sus, chiar catre segmentul pe care joaca Mercedes, BMW si Audi.

Fata de precedenta generatie dimensiunile actualei au fost sporite, iar sub capota va aparea un nou propulsor pe benzina de 2.5 litri si 170 de cai, pe langa actualele 1.8 si 2.0, cu un consum scazut si emisii revizuite. Pentru cei care prefera motorina, va fi disponibil si un 2.0 turbo diesel cu 140 de cai. Pentru melomani, Mazda pune la dispozitie excelentul sistem de sunet BOSE cu opt incinte, disponibil pe CX-7.

Preturile pentru Romania vor fi communicate de catre importator in momentul lansarii. Putem specula ca romanii vor scoate din buzunar aproximativ aceiasi bani ca pentru generatia actuala, daca luam in considerare faptul ca pe pietele vestice preturile se vor pastra la acelasi nivel pentru ambele generatii.
Mazda 2 este celalalt model prezentat publicului roman in perioada 5-14 octombrie. Noua generatie a modelului de clasa mica, va avea dimensiuni mai reduse decat cea precedenta, contrazicand astfel noile tendinte in domeniul auto.

In ciuda gabaritului exterior ceva mai mic, spatiul interior nu a avut de suferit, Mazda sustinand ca noul model va fi chiar mai confortabil pentru ocupantii din interiorul, iar spatiile de depozitare vor fi din abundenta in cabina.

Motorizarile disponibile la lansare pentru citadina vor fi doua pe benzina de 1.3 litri, 75 de cai si 1.5 si 103 cai. In urmatoarele luni niponii vor lansa si un diesel de 1.4 litri. In varianta de baza, cu propulsor de 1.3, consumul mixt declarat de producator va fi de doar 5,4 litri. Pretul pentru aceasta varianta in Romania va fi de 9.990 de euro, cu toate taxele incluse, conform surselor din cadrul companiei. Spre deosebire de generatia precedenta, fabricata in Valencia, noua Mazda 2 va fi construita in tara natala Japonia, la fabrica din Hiroshima.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri