Noile vehicule comerciale usoare, produse de Fiat in cooperare cu PSA, vor fi dezvaluite astazi de catre Sergio Marchionne, CEO-ul italian, si Christian Streiff, CEO-ul grupului francez, in Bursa, Turcia, conform Automotive Europe.

Cele trei modele vor fi construite pe aceeasi platforma si pana la 90% din componente vor fi folosite in comun de producatori. Modelul producatorului din Torino va purta numele de Fiorino, cel de la Citroen, Nemo, iar cel al Peugeot va fi botezat Bipper.

Vanu-rile celor trei producatori vor fi asamblate la fabrica, partenera Fiat, Turk Otomobil Fabrikas, din Bursa, Turcia. Investitia pentru a pregati productia acestei uzine a fost de 350 de milioane de euro. Capacitatea de productie a acestei unitati va fi de 165.000 de unitati construite anual.

Productia, intre cele doua grupruri partenere, va fi divizata astfel: 70.000 de unitati vor reveni grupului torinez, iar 95.000 celor de la PSA.

Lansarea pentru Fiorino se va face in Italia in cursul lunii Noiembrie si va fi disponibil pentru celelalte piete incepand cu prima luna a lui 2008. Francezii vor prefera acelasi date pentru lansarea “carausilor”.
Vanul italian a fost dezvoltat pe platforma lui Grande Punto, are o lungime de 3,8 metri si o capacitate utila de incarcare de 2,5 metri cubi. Fiorino este astfel continuarea povestii de succes, inceputa de acelasi model in 1978, o versiune purtand acesta denumire fiind produsa pana in prezent pentru piata braziliana. Citroen Nemo vine ca inlocuitor pentru modelul C15, in timp ce Peugeot nu are in gama actuala un model similar.

Cei trei producatori, asambleaza modele pe aceeasi platforma inca din 1970. Jucand pe o piata, in care produsele trebuie sa fie foarte ieftine, constructorii auto folosesc platforme comune pentru a reduce costurile si a obtine o profitabilitate mai mare.

Vanzarile de vehicule comerciale usoare sunt mai profitabile decat cele de autoturisme, datorita nivelelor de echipare mai putin elaborate si a campaniilor de marketing mai putin costisitoare.
Pe piata din Romania Fiat este lider la vanzarile de vehicule comerciale din import cu 3448 de unitati comercializate, in primele 8 luni ale anului. Modelul comercial usor din gama Fiat, comercializat in tara noastra, Doblo Cargo, s-a vandut in 1594 de unitati in perioada ianuarie-august 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri