Vanzarile de automobile noi din vestul Europei au fost intr-o usoara scadere in luna septembrie, conform unui studiu elaborat de J.D. Power. Declinul, cuantificat intr-un minus de 1,9%, ar putea anunta o posibila contractare a pietei auto in regiune in urmatorul an.
Specialistii J.D. Power prevad un volum al pietei de 14,7 milioane unitati pentru intreg anul 2007 si unul de 14,6 milioane, pentru anul viitor. Motivul, pentru care analistii prevad un an viitor mai slab pentru vanzarile de automobile in vest, este inasprirea conditiilor de creditare si cresterea ratei dobanzii in aceasta regiune. Conform acestora, efectul dobanzii se va face resimtit pe piata intr-o periaoda cuprinsa intre 12 si 24 de luni.

In Vestul Europei, in luna septembrie s-au vandut 1.336.376 de unitati, fata de 1.362.346 in aceeasi luna a anului precedent. In primele noua luni ale anului in tarile din vestul Europei, valoarea cumulata a fost de 11.381.305 unitati, in scadere cu 0,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Piata cea mai importanta ca volum al vanzarilor in Europa de Vest a fost cea din Marea Britanie, atingand 419.290 de unitati comercializate si avand o crestere de 1,3% fata de luna corespondenta din 2006. Vanzarile britanice au egalat previziunile specialistilor, in ciuda economiei in scadere si de inasprire a conditiilor monetare.

A doua piata ca volum, conform studiului J.D. Power, este cea din Germania, care a totalizat 265.473 de unitati in septembrie, dar a scazut substantial cu 11%. Explicatia pentru contractarea importanta a pietei cu cel mai mare volum national al vanzarilor, ar fi cresterea TVA-ului in aceasta tara.

Italia este piata care completeaza podiumul european al vanzarilor pentru luna septembrie, totalizand 184.774 de unitati, dar depreciindu-se cu aproape un procent fata de septembrie 2006. Piata italiana isi revine dupa colapsul din prima jumatate a anului.

Franta obtine mentiunea pentru cele 148.214 automobile noi comercializate in luna a noua a lui 2007, si spre deosebire de majoritatea pietelor mari din Vest raporteaza o crestere de 3,2 %, comparativ cu aceeasi perioada aferenta a lui 2006.

Diagrama imaginara a vanzarilor pentru ultimii trei ani plus previziunile pentru anul curent si viitor arata ca 2006 a fost anul cel mai prolific in aceasta perioada cu 14,77 milioane de unitati, cu o crestere importanta fata de anii precedent, iar vanzarile preconizate pentru anii viitori ilustreaza un trend descendent pana la aceleasi valori anterioare.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri