Mazda Motor Corp a inregistrat o crestere de 1,5% a profitului operational trimestrial, ca urmare a deprecierii yenului, reducerii costurilor si vanzarilor robuste de pe pietele emergente, care au reusit sa compenseze reducerea livrarilor de autoturisme catre America de Nord
Profitul operational inregistrat de Mazda in perioada iulie-septembrie 2007 a fost de 40,8 miliarde yeni (355,2 milioane dolari), cu putin peste media estimata de analistii intervievati de Reuters, de 39,6 miliarde de yeni.

Mazda isi mentine previziunile de profit pentru finalul anului financiar.

Vanzarile inregistrate de Mazda, companie la care Ford Motor Co detine o treime din actiuni, au inregistrat cresteri la nivel global datorita modelului compact de autoturism Mazda3/Axela, cresterea fiind programata sa continue odata cu recenta lansare a modelului imbunatatit Mazda2/Demio si anuntarea lansarii noului model Mazda6/Atenza pe pietele importante din intreaga lume.

Compania nipona isi sporeste capacitatea de productie in Japonia, China si Thailanda, cu fabricile functionand la parametri maximi, cu scopul de a creste vanzarile viitoare.

Mazda si-a modificat in crestere asteptarile privind vanzarile de autoturisme cu 10.000 de bucati pana la o cifra record de 1,36 milioane de vehicule, ca urmare a estimarilor de vanzari mai bune in America de Nord si in alte piete.

Profitul net inregistrat in al doilea trimestru din 2007 a crescut cu 29% la 26,6 miliarde yeni, depasind estimarile pietei de 23,8 miliarde yeni. Veniturile companiei au crescut cu 7,0% la 841,9 miliarde yeni.
Pana pe 31 martie 2008, compania japoneza cu sediul la Hiroshima estimeaza o crestere a profitului operational cu 0,9% la 160 miliarde de yeni si o crestere a profitului net cu 15%, la 85 miliarde yeni.
Analistii chestionati de Reuters estimeaza ca Mazda va obtine un profitul operational de 167 miliarde yeni si un profit net de 88 miliarde yeni.

Pe piata romaneasca, Mazda a comercializat 711 masini in intervalul ianuarie - octombrie, ceea ce reprezinta o crestere cu 119% fata de perioada similara din 2006.

Producatorul japonez de automobile ar putea comercializa 1.600 de masini anul viitor pe piata romaneasca, in crestere cu 60% fata de tinta pentru anul acesta.

Mazda construieste aproximativ trei sferturi din vehiculele proprii in Japonia.

In 2006, Mazda a construit 966.500 vehicule in Japonia si 344.000 in unitatile de peste hotare, iar vanzarile globale inclusiv alte automobilelor construite sub brandul Mazda s-au ridicat la 1,23 milioane unitati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri