Vanzarile Dacia pe piata auto franceza au crescut cu 53,4% in primele zece luni ale anului, pana la aproape 25.000 de unitati, in timp ce vanzarile Renault s-au diminuat cu peste 8%, potrivit datelor Comitetului Constructorilor Francezi de Automobile (CCFA).
In perioada ianuarie - octombrie au fost inmatriculate in Franta 24.856 masini Dacia Logan, cu 53,4% mai multe fata de cele 16.208 exemplare inmatriculate in intervalul corespunzator din 2006. In ceea ce priveste vanzarile in luna octombrie, Logan si-a gasit 2.777 cumparatori, in timp ce in luna octombrie a anului trecut 1.335 de clienti au cumparat masini Logan.

Dacia se afla in prima jumatate a clasamentului inmatricularilor, in primele zece luni ale anului, la mica distanta de celalalt partener Renault, constructorul nipon Nissan, dar surclaseaza constructori cu greutate pe pietele din Europa, cum ar fi Hyundai, Skoda, Honda sau Kia.

Numarul de inmatriculari de modele Hyundai s-a ridicat la valoarea de 21.230 unitati in cele zece luni ale anului, in timp ce producatorul ceh Skoda pastreaza un ecart considerabil, de aproape 10.000 de unitati fata de constructorul de la Mioveni. Suprematia Dacia, in fata pretendentilor anterior enumerati, se pastreaza si in luna octombrie, 2.315 francezi preferand modelele Hyundai si 1.641alegand un model din oferta producatorului din Mlada Boleslav.

Pe piata auto franceza au fost inmatriculate in total peste 1,7 milioane de masini in primele zece luni, in crestere cu 1,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.Cota de piata a producatorilor francezi este de 52,6%, cu vanzari in scadere cu 2,9%, iar masinile producatorilor straini detin 47,4% din piata, cu vanzari in crestere cu 6,3%, potrivit statisticii pe zece luni realizata de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile.

In randul constructorilor francezi, vanzarile Renault au scazut cu 8,3%, iar cele ale Peugeot au scazut cu 2,7%. Citroen a fost singurul producator francez care a inregistrat vanzari in crestere (6,7%). In ceea ce priveste repartitia pietei intre constructorii francezi, Renault detine 23% din piata, Peugeot 16,7%, iar Citroen 13,9%. Dintre constructorii straini, marca Volkswagen detine 6,5% din piata, urmata de Ford (5,7%) si Toyota (4,8%).

Dintre marcile straine, in afara de Dacia, cea mai mare crestere la capitolul vanzari a inregistrat-o BMW, 20%, urmata de Suzuki, care a inregistrat o crestere de 17,7%.

Dacia si-a propus in acest an sa comercializeze 220.000 de masini, dintre care 55% pe pietele externe. Franta este cea mai importanta piata straina pentru producatorul de la Mioveni. In viitor exporturile vor conta in proportie de 70% din productia totala Dacia, ce va atinge un volum de 400.000 de unitati pana in 2009.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri