Reducerea dobanzii de referinta cu 0,75 puncte din partea sistemului american de banci centrale (FED), va creste increderea consumatorilor si va spori vanzarile de autoturisme in 2008, estimeaza Bob Nardelli, directorul companiei Chrysler.
"Suntem foarte incantati de aceasta reducere. Acest lucru ne demonstreaza ca avem nevoie de lichiditati pe piata ", a declarat Nardelli, potrivit NewsIn.

Sistemului american de banci centrale (FED), a redus, in cursul zilei marti, dobanda de referinta cu 0,75 puncte, la 3,5%, intr-un efort ce are ca scop salvarea economiei de la recesiune.

"Pentru noi, pentru industria auto, acest lucru ofera posibilitatea de a aduce mai multa lichiditate pe piata, contibuind la sporirea increderii consumatorilor", a adaugat Nardelli, ce a estimat vanzari de 15,5 milioane pana la 16 milioane de autoturisme in anul 2008, afirmand ca reducerea dobanzii ar putea creste vanzarile autoturismelor in SUA la 16 milioane de unitati in 2008.

Vanzarile in sectorul auto din SUA au scazut in 2007 pentru al doilea an consecutiv, din cauza crizei creditelor, in timp ce vanzarile anuale au adus pierderi de aproximativ 3 procente, ajungand la 16,14 milioane de unitati, cel mai scazut nivel din 1998.

Directorul executiv al Ford, Alan Mulally, a anuntat ca reducerea dobanzii de politica monetara din partea FED (cea mai mare din ultimii douazeci de ani) este "benefica" pentru industria auto.
Insa, magnatul Wilbur Ross a declarat ca SUA pare ca se indreapta catre o recesiune, in ciuda reducerii dobanzii de referinta.

Expertii din industria auto si analistii au declarat ca producatorii de autoturisme din Detroit, General Motors Corp, Ford si Chrysler, se vor confrunta cu o competitie crescuta in 2008.
Cei trei producatori au cerut o reducere a dobanzii de referinta pentru a spori increderea consumatorilor americani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri