Sindicalistii de la Automobile Dacia au hotarat, ieri, dupa cateva ore de greva generala, sa organizeze un miting de protest, joi, in fata Casei de Cultura din Mioveni.
"Comitetul de greva a stabilit ca mitingul sa aiba loc joi, la ora 12.00. Cred ca se vor stringe peste 8.000 de oameni. Vom fi sprijiniti si de sindicatele BNS din care face parte si Sindicatul Automobile Dacia (SAD)", a declarat viceliderul sindicatului, Ion Iordache. Muncitorii se vor strange in fata uzinei Dacia si de acolo vor pleca in mars catre Casa de Cultura din Mioveni, unde va avea loc manifestarea. Presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin, a fost, luni, la Mioveni si a afirmat ca greva muncitorilor de la Dacia este perfect justificata. Greva generala de la Uzina continua cu muncitorii de la schimbul II.

Viceliderul SAD, Ion Iordache, a mai afirmat ca la greva generala participa aproape 80% din angajati si nu doar 49%, asa cum a anuntat administratia uzinei. "Este o minciuna. Noi avem liste cu semnaturi si procentul este de 79-80%. Nu stiu ce calcule au facut. Este o minciuna inclusiv acel 19% care spun ca ni l-au oferit. Cert este ca patronii ne-au propus o marire salariala cu 118 lei incepind cu luna martie si inca 26 de lei in luna septembrie, ceea ce nu este de acceptat. Asadar greva continua si probabil ca maine (marti - n.r) ne vor chema din nou la negocieri" a mai afirmat viceliderul SAD, Ion Iordache, citat de NewsIn.

Sindicalistii Automobile Dacia au declansat, luni dimineata, greva generala pe o perioada nedeterminata, dupa ce au respins oferta de majorare salariala propusa de Administratia Uzinei Dacia, considerand ca suma respectiva nu acopera nici macar inflatia prognozata pentru acest an. Fiecare angajat a protestat in departamentul in care lucreaza, insa grevistii si-au luat la ei goarne si fluiere pe care au inceput sa le foloseasca. Nu s-au inregistrat incidente in timpul grevei.

Directorul de comunicare in cadrul SC Automobile Dacia SA, Liviu Ion, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca oferta de majorare a salariilor facuta de administratie este de 19%, si ca revendicarile sindicalistilor, daca ar fi cumulate, ar duce la o majorare de 70%, imposibil de sustinut.

"Oferta noastra de marire a salariului cu 19% este una serioasa si realista, dar a fost valabila pana duminica seara. In schimb, daca adunam toate cererile sindicalistilor, ajungem la o crestere salariala de aproximativ 70%, ceea ce este imposibil de realizat. Administratia asteapta oricand la discutii reprezentantii sindicali, dar nu pot spune cat va dura aceasta greva!", a spus Liviu Ion.

Intrebat ce pierderi sunt pe zi datorate acestei greve, directorul de comunicare a raspuns ca nu poate face o evaluare. "Nu putem face un asemenea calcul. Ar fi aprope imposibil de spus o suma, pentru ca activitatea uzinei este complexa. Pot spune, insa, ca de la venirea Renault in Romania si pana in prezent exista o pierdere de 61 de milioane de euro, suma care va trebui sa fie recuperata in anii viitori", a spus Liviu Ion.

In final, Liviu Ion a tinut sa preciseze ca, dupa calculele administratie, 49% din angajatii Uzinei sint in greva si nu 80% asa cum anuntasera liderii sindicatului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri