Lucratorii de la metroul bucurestean vor declansa greva de avertisment joi, intre orele 4 si 6 dimineata. Daca nu se gaseste o solutie dupa greva de avertisment, acestia vor continua cu greva generala, care va avea loc, probabil, luni, a declarat Ion Radoi, lider al Sindicatului Liber Metrou.

Daca nu se rezolva conflictul de natura salariala cu Metrorex, greva generala va incepe, probabil, de luni, in intervalul orar 4-16, fiind obligati, potrivit legii, sa asigure o treime din programul de lucru, a declarat, luni, Ion Radoi, lider al Sindicatului Liber Metrou.

"Conform legii, trebuie sa luam o hotarare cu 48 de ore inainte de a declansa greva de avertisment. Daca nu se gaseste o solutie dupa greva de avertisment, vom continua cu greva generala, care va avea loc dupa 48 de ore", a declarat Ion Radoi.

"Greva de avertisment va avea loc, probabil, joi si va dura doua ore, asa prevede legea, intre orele 4 si 6 dimineata. Vom merge la sediu sa stabilim care sunt oamenii care vor supraveghea aceasta actiune. Greva generala va avea loc intre orele 4 si 16, pentru ca trebuie sa asiguram o treime din programul de lucru", a precizat liderul de sindicat.

Intrebat daca greva generala ar putea avea loc luni, Radoi a raspuns: "probabil ca da".

Sindicalistii de la metrou au solicitat cresterea salariilor cu 42%, dar, pana in prezent, Metrorex a fost de acord doar cu o majorare de 18% a salariilor, a precizat Radoi.

"Vom continua conflictul. Vedem la ce procent vom fi satisfacuti", a spus Radoi.

Directorul Metrorex, Dumitru Sodolescu, a declarat ca negocierile cu sindicalistii se desfasoara conform legii dialogului social. „Am avut negocieri, a urmat etapa de conciliere. Negocierile continua. Chiar daca, asa cum a aparut prin presa, vom avea o greva, suntem obligati sa continuam negocierile pana vom incheia contractul colectiv de munca, inclusiv pe perioada grevei. Noi speram sa nu se ajunga la greva”, a spus Sodolescu, luni, la intalnirea cu presa organizata cu ocazia punerii in functiune a primului terminal multimodal din Bucuresti, Straulesti.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ivona Stog
 Ivona este editor web la wall-street.ro din februarie 2018.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri