Unitatea - Sindicat Liber Metrou (USLM) transmite, printr-un comunicat, ca angajatii vor declansa greva generala incepand de miercuri, intre orele 4:00 - 16:00, pe termen nedeterminat, daca nu se rezolva conflictul de natura salariala.

"Referitor la Comunicatul de presa Metrorex prin care opinia publica a fost informata ca „Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment”, va comunicam si alte cateva detalii privind decizia Tribunalului Bucuresti: << ... respinge cererea de incetare a continuarii actiunilor de greva intemeiate pe greva de avertisment ca prematur formulata>>, <<... respinge in rest actiunea (Metrorex) ca fiind neintemeiata>>", se arata in comunicatul transmis de Unitatea Sindicat Liber Metrou.

"In aceste conditii, conform adresei USLM nr. 324/16.11.2018, inregistrata la Metrorex sub nr. 3858/16.11.2018, miercuri 21.11.2018, la metrou va fi declansata greva propriu-zisa pe termen nelimitat, zilnic intre orele 4:00 – 16:00. In conformitate cu legea avem acest drept", precizeaza USLM.

Sindicalistii transmis ca sunt dispusi sa negocieze. "Suntem dispusi incontinuare la negocieri mai ales ca din informatiile difuzate in presa chiar azi urmeaza a fi schimbata atat conducerea Ministerului cat si cea executiva, conditii in care suntem nevoiti sa asteptam intalnirea cu noile organe de conducere si apoi ne vom pronunta daca sau nu vom declansa greva propriu-zisa", potrivit USLM.

Metrorex a transmis, luni, ca Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment declansata de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) joi, pe 15 noiembrie.

Citeste si:
Greva de avertisment de la metrou, declarata nelegala
Greva de avertisment de la...

"Potrivit instantei, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social. Instanta <<constata nelegalitatea declararii si declansarii grevei de avertisment in data de 15.11.2018, intre orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA>>", se arata in comunicatul emis de Metrorex.

"Conducerea Metrorex isi manifesta disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social si face apel la angajatii sai sa ia in considerare ca asigurarea transportului calatorilor la timp si in siguranta este prioritara", se mai arata in comunicat.

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat, joi, ca pretul unei calatorii la metrou ar putea creste de la 2,5 lei la 4 lei daca salariile angajatilor vor creste cu 42%, asa cum revendica sindicalistii care ameninta cu greva.

Sova a mai spus ca greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comerciantii din statii, iar metroul Bucuresti nu a fost construit pentru bunastarea catorva dintre liderii sindicatului.

Citeste si:
Gabriela Firea solicita MT solutii privind greva Metrorex
Gabriela Firea: Greva de la...

Sindicalistii au cerut o crestere a salariilor de 42%, dar Metrorex a fost de acord cu o crestere de 18%.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Greva de la metrou, amanata pana la numirea noului ministru