Unitatea - Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunta ca ar putea fi declansat un conflict colectiv de munca la nivelul Metrorex, ce ar putea duce la o greva generala si la blocarea trenurilor de metrou, dupa ce o noua runda de negocieri privind incheierea unui Contract Colectiv de Munca, pentru anul 2016-2017, s-a sfarsit fara prea multe rezultate.

Negocierile dintre USLM si Metrorex SA au durat peste cinci ore, dar anumite puncte au ramas in divergenta, in special cele referitoare la imbunatatirea conditiilor de munca, spun reprezentantii sindicalistilor. Potrivit USLM, actualul Contract Colectiv de Munca va expira in 23 octombrie, conform News.ro.

"In acest moment exista premisele declansarii unui conflict colectiv de munca la nivelul Metrorex SA ceea ce poate conduce la greva generala si la blocarea circulatiei trenurilor de metrou", arata sindicalistii.

In luna august, circa 500 de angajati ai Alstom, societatea care asigura mentenanta la metrou, au fost in greva de avertisment. Angajatii, membri ai USLM, au fost nemultumiti de faptul ca societatea nu a dat curs solicitarii lor de a semna un nou Contract Colectiv de Munca, in care sa fie prevazuta o majorare cu opt la suta a salariilor. Alstom are un contract de mentenanta cu Metrorex incheiat in 2003 pentru 15 ani.

Sursa foto: tateyama / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Social »Citeste si
Metrorex: Angajatii primesc o majorare salariala de 20%