Contractul Colectiv de Munca (2018-2019) intre administratia Metrorex si Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a fost incheiat luni, dupa ce sindicalistii si reprezentantii companiei au fost de acord cu o marire salariala de 20%, informeaza Metrorex, printr-un comunicat de presa.

"Metrorex anunta ca astazi, 4 decembrie a.c. a fost incheiat Contractul Colectiv de Munca (2018-2019) intre administratia Metrorex si partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Astfel, conflictul de munca a fost stins, partile convenind o marire salariala de 20%. Noul Contract Colectiv de Munca urmeaza sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), maine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare", se arata in comunicat.

La inceputul conflictului pe tema cresterii salariale, sindicalistii solicitau o majorare a salariului cu 42%. Ulterior, au declarat ca accepta o crestere de 35%, care, apoi, a ajuns la 21-24%, in functie de grupa de salarizare, in timp ce Metrorex pastra aceeasi propunere de crestere, de 18%.

USLM a declansat o greva de avertisment la metrou, declarata, apoi, de Tribunalul Bucuresti, ilegala, ceea ce nu i-a oprit pe sindicalisti sa continue sa ameninte, in ultimele saptamani, cu o noua greva.

Retail jobs Sursa foto: Agerpres Foto
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:

Setari Cookie-uri