Contractul Colectiv de Munca intre sindicalistii de la metrou si administratia Metrorex a fost incheiat, dupa acceptarea majorarii salariale de 20%

Contractul Colectiv de Munca (2018-2019) intre administratia Metrorex si Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM) a fost incheiat luni, dupa ce sindicalistii si reprezentantii companiei au fost de acord cu o marire salariala de 20%, informeaza Metrorex, printr-un comunicat de presa.

"Metrorex anunta ca astazi, 4 decembrie a.c. a fost incheiat Contractul Colectiv de Munca (2018-2019) intre administratia Metrorex si partenerul social Unitatea-Sindicatul Liber din Metrou (USLM). Astfel, conflictul de munca a fost stins, partile convenind o marire salariala de 20%. Noul Contract Colectiv de Munca urmeaza sa fie inregistrat la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM), maine, 5 decembrie 2018 pentru a intra in vigoare", se arata in comunicat.

La inceputul conflictului pe tema cresterii salariale, sindicalistii solicitau o majorare a salariului cu 42%. Ulterior, au declarat ca accepta o crestere de 35%, care, apoi, a ajuns la 21-24%, in functie de grupa de salarizare, in timp ce Metrorex pastra aceeasi propunere de crestere, de 18%.

USLM a declansat o greva de avertisment la metrou, declarata, apoi, de Tribunalul Bucuresti, ilegala, ceea ce nu i-a oprit pe sindicalisti sa continue sa ameninte, in ultimele saptamani, cu o noua greva.

Citeste si:
Ce salarii au grefierii, cei care ameninta ca blocheaza instantele
Ce salarii au grefierii, cei...
Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri