Tribunalul Bucuresti a declarat nelegala greva de avertisment declansata de Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) joi, pe 15 noiembrie, potrivit unui comunicat emis, luni, de Metrorex.

"Potrivit instantei, Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) nu a respectat legea dialogului social.
Instanta <<constata nelegalitatea declararii si declansarii grevei de avertisment in data de 15.11.2018, intre orele 4.00-6.00, la nivel de Metrorex SA>>", se arata in comunicatul emis de Metrorex.

"Conducerea Metrorex isi manifesta disponibilitatea pentru continuarea negocierilor, conform legii dialogului social si face apel la angajatii sai sa ia in considerare ca asigurarea transportului calatorilor la timp si in siguranta este prioritara", se mai arata in comunicat.

Sindicalistii Metrorex au anuntat, vineri, ca vor intra in greva generala pe perioada nedeterminata incepand de miercuri, intre orele 4:00 - 16:00, daca pana atunci nu va fi rezolvat conflictul de munca.

Reprezentantii USLM considera ca aceste doua zile vor ajuta la dezamorsarea conflictului colectiv de munca.

Citeste si:
Marcel Ciolacu: PSD ia în considerare să facă grevă parlamentară
Marcel Ciolacu: PSD ia în...

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a declarat, joi, ca pretul unei calatorii la metrou ar putea creste de la 2,5 lei la 4 lei daca salariile angajatilor vor creste cu 42%, asa cum revendica sindicalistii care ameninta cu greva.

Sova a mai spus ca greva de la metrou este pentru conservarea privilegiilor pe care de mai bine de 15 ani le au comerciantii din statii, iar metroul Bucuresti nu a fost construit pentru bunastarea catorva dintre liderii sindicatului.

Potrivit acestuia, negocierile referitoare la incheierea Contractului Colectiv de Munca au inceput cu cateva luni in urma, au fost 8 runde de negocieri, iar principala si singura revendicare nenegociabila a fost cresterea salariilor cu 42%.

Ministrul a mentionat ca angajatii de la metrou au beneficiat de cresteri salariale in ultimii patru ani astfel: in 2015 - 9%, in 2016 - 12%, in 2017 - 21% si in 2018 ar trebui negociata o crestere salariala de 42%.

Citeste si:
Grecia: MAE avertizează turiștii despre o grevă generală ce va avea...
Grecia: MAE avertizează...

Trenurile de metrou nu au circulat nici joi dimineata, in intervalul orar 4:00 - 6:00, in urma declansarii unei greve de avertisment de catre USLM.

Sursa foto: Agerpres Foto

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Social »Setari Cookie-uri